17 Aralık 2016 11:37

'Zeynel Odabaşı'nın yanındayız'

KHK ile televizyonlarının kapatılmasını protesto eden TV10 çalışanları eylemlerinin 11. haftasında Zeynel Odabaşı'nın özgürlüğünü istedi.

Paylaş

TV10 televizyonu çalışanları, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ile televizyonlarının kapatılmasını protesto ettikleri eylemin 11'inci haftasında da Galatasaray Lisesi önünde biraraya geldi. Kitle, “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz"ve "Dönen dönsün yolunda ben dönmezem yolumdan", "Alevi hak mücadelesi yargılamaz", "Zeynel Odabaş serbest bırakılsın" pankartının açıldığı eylemde "TV10" yazılı dövizler taşındı. Eylem de sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Alevilerin sesi susturulamaz” ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Eyleme Alevi Bektaşı Federasyonu Yöneticileri, Pir Sultan Beyoğlu Şubesi, Pir Sultan Gazi Cemevi ve Emekçi Hareket partisi üyeleri destek verdi.

'YAŞANANLAR ALEVİ TOPLUMUNA YÖNELİK BİR TEHDİT'

TV10 olarak, Alevi örgütleri olarak Türkiye'de barış ve kardeşliğin sesi olmaya çalıştıklarını ifade eden kapatılan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin,  "Demokratik muhalefetin sesini kıstılar, televizyonlarını, radyolarını kapattılar. Alevi Bektaşı Federasyonu örgütlenme sekreteri Zeynep Odabaşı’nı da gözaltına aldılar. Bu yaşananları Alevi toplumuna yönelik bir tehdit mesajı olarak algılıyor" dedi. Alevi toplumunun sevgi ve barış istediklerini, ekranlarda sevgi ve barışı söylemekten vazgeçmediklerini dile getiren Büyükşahin, "İnsanlar hak ettiği biçimde yaşasın istedik. Bizim yürüttüğümüz mücadele budur" diye konuştu

'ÜLKE BİR ŞİDDET SARMALINDA'

Büyükşahin'den sonra konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) üyesi Aydın Deniz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, OHAL ile birlikte ülkede bir şiddet sarmalının oluştuğunu belirtti. Şahin, "Yaşanan katliamlar, bombalamalarla birlikte hayatımızı sürdürmemiz bekleniyor. Öncelikle sesimiz olan TV10 kapattılar. Şimdi ise Alevi Bektaşi Federasyonun örgütlenme sekreteri Zeynel Odabaşı'nı gözaltına aldılar. Hangi gerekçeyle gözaltına aldılar bilmiyoruz. Demokratik alanda mücadelesinin sürdüren bir insandı. Zeynel Odabaşı'nın her zaman yanınızdayız. Bir an önce Zeynel Odabaşı serbest bırakılmalı ve kapatılan TV, gazete ve radyoların bir an önce açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'BABAMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'

Zeynel Odabaşı'nın Kızı Dilek Odabaşı ise, 13 Aralık gecesi özel hareket polisleri tarafından evi basılarak Zeynel Odabaşı' nın gözaltına alındığı, Odabaşı'nın boyun eğmeden yaşayan biri olduğunu vurguladı. Dilek Odabaş, "Babam, her zaman barıştan, adaletten,eşit yurttaşlıktan bahsetmiştir. Alevilerin hakları için mücadele etmiştir" diye konuşan Odabaşı, OHAL bahane edilerek gazetelerin, TV'lerin, radyolarımız kapatıldığını vurguladı. Alevilere yönelik topyekün bir saldırı gerçekleştirildiğini söyleyen Odabaşı, "Barış, kardeşliği savunan bir inancı yok etmek kabul edilemez. Alevi hak mücadelesi asla yargılamaz. Biz asla bunu kabul etmiyoruz. Babamızın sonuna kadar yanındayız. Babamızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" talebinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çağan Irmak: Dizilerde izleyiciye işkence yapılıyor

SONRAKİ HABER

Utah son nefeste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...