17 Aralık 2016 10:49

Kurtulmuş: Saldırılara lojistik, istihbari destek var

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Birtakım ülkelerin silahlı kuvvetlerinin envanterindeki bombalar olduğu anlaşılıyor.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı saldırıyla ilgili "Saldırı doğrudan doğruya askerlerimize yönelik bir saldırıdır. Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, "Son derece hain, son derece kahpece bir saldırı. Saldırı doğrudan doğruya askerlerimize yönelik bir saldırıdır. Bu saldırının bir intikam saldırısı olduğu anlaşılıyor. 9 şehidimiz vardır. Bu rakamın artma ihtimali var. Bunların izne çıkan asker kardeşlerimiz olduğu anlaşılıyor. Ümit ederiz rakam yükselmez" diye konuştu.

Kurtulmuş, "Şu andaki bütün işaretler PKK'yı gösteriyor. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız. Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" dedi.

Kayseri'deki saldırıda kullanılan malzemelerin, İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık günü gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan malzemeyle benzerlik gösterdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bu malzemeler AVM'lerde, çarşamba pazarında satılmıyor. Birtakım ülkelerin silahlı kuvvetlerinin envanterlerinde olan bombaların da olduğu anlaşılıyor. İşin arkasında lojistik destek var, istihbari destek var. Bir siyasi planlama var" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosu, KHK’ler ve savunma hakkını tartıştı

SONRAKİ HABER

Ayın Kitabı: Günışığı Kitaplığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...