17 Aralık 2016 10:35

SES: Adana’nın vicdanı olan Tugay Bek’i serbest bırakın

SES Adana Şubesi, gözaltına alınan ve gözaltında darbedilen Avukat Tugay Bek'in derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Paylaş

SES Adana Şubesi, gözaltında ters kelepçeyi insan haklarına aykırı olduğu gerekçesi ile reddettiği için darbedilen ve hastaneye götürülmeyen avukatları Tugay Bek için basın açıklaması gerçekleştirdi.  SES Şube Binası önündeki açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

Adana Tabip Odası, KESK’e bağlı sendikalar, DİSK’e bağlı sendikalar EMEP, HDP, ÖDP, ESP üyeleri, çok sayıda avukat ve çok sayıda vatandaş avukatları Tugay Bek’in serbest bırakılması istendi. Basın açıklamasına HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Gazeteci Yazar Celal Başlangıç ve kapatılan ÇHD’nin Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı da katıldı.

POZANTI'DAKİ ÇOCUKLARIN, KAMYON KASALARINDA TAŞINAN TARIM İŞÇİLERİNİN AVUKATI

Basın açıklamasını okuyan SES Şube Başkanı Gülşen Topal, SES’in yürüttüğü mücadele nedeniyle kendisinin ve şube mali sekreterlerinin ihraç edildiğini belirterek, “Adana’nın vicdanı olan sendika avukatımız Tugay Bek’e özgürlük talebimizi dillendiriyoruz” dedi. Bek’in 10 Ekim’de tesadüfen hayatta kalmış barış elçilerinden olduğunu dile getiren Topal, Ankara katliamının da avukatı olan Bek’in Pozantı cezaevinde istismara uğrayan çocukların avukatı olduğunu,  Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu cinayetinin, kamyon kasalarında taşınan tarım işçilerinin servis için verdiği mücadelenin avukatı olduğunu söyledi.

Hükümetin üniversiteler, basın yayın iletişim araçları, ideolog ve teorisyenleri ile ayrıştırmayı derinleştirerek ülkeyi içeride ve dışarıda savaşın içine sürüklediğini ifade eden Topal, bunu başarabilmek için yaratmak istedikleri biatçı, itaatkar toplumun karşısında duran Tugay Bek’in gözaltına alındığını ve derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

KOZAĞAÇLI: DERHAL SERBEST BIRAKILMALILAR

Açıklamada konuşan Selçuk Kozağaçlı HDP’ye yapılan operasyonlarla siyasal alanın daraltılmasının ve avukatlara yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek Bek ve kendilerinin her koşulda halkın temel hak ve özgürlüklerini savunacaklarını ifade etti. Bek’in yanında olduklarını ifade eden Kozağaçlı, “Derhal adliyeye çıkarılmalı ve salıverilmelidirler. Avukatlara tahammül göstermezseniz avukata ihtiyaç duyduğunuzda çaresiz kalırsınız. Tutuklama ya da gözaltı ile işimizden, emeğimizden vazgeçmeyiz, yılmayız” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Papua Yeni Gine'de 7.9 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

İzmir Barosu, KHK’ler ve savunma hakkını tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...