31 Mayıs 2012 10:46

41. yılında Sinanlar tekrar Kürecik’te

Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga katledilişinin 41. yılında ilk kez Nurhak’ta ve Kürecik’te yapılan mitinglerle anıldı.Anma etkinliklerine 68 gençlik önderlerinden, EMEP MYK Üyesi Mustafa Yalçıner, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, EMEP, BDP, ESP Halkevleri, KESK ve çok

41. yılında Sinanlar tekrar Kürecik’te
Paylaş

Anma etkinliklerine 68 gençlik önderlerinden, EMEP MYK Üyesi Mustafa Yalçıner, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, EMEP, BDP, ESP Halkevleri, KESK ve çok sayıda kurum katıldı.

Anmaya katılanlar emperyalist savaş politikalarına geçit vermeyerek Kürecik’e kurulan füze kalkanı sökülünceye kadar bu mücadelenin devam edeceğini ifade etti.

Anmada “yaşasın halkların kardeşliği, füze kalkanı istemiyoruz, kahrolsun Amerikan emperyalizmi” sloganlarının atılırken eyleme HDK Yürütme Kurulu Üyesi Sanatçı Ferhat Tunç da katıldı.

Anmada ilk olarak konuşan Kürecikliler Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Malatya Şube Başkanı Hüseyin Dumlupınar, Sinanların, Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin Kürecik’te izler bırakarak sonsuzluğa gittiklerini ifade etti.

Dumlupınar, “Onların mücadelesi ve onurlu direnişleri gönlümüzde ve kalbimizde saklıdır hala. Onların izinden yürüyenler işte buradalar” dedi.

Anmada Milletvekili Sebahat Tuncel, Veli Ağbaba ve Mustafa Yalçıner de birer konuşma yaptı. (Malatya/EVRENSEL)


‘SAVAŞA KARŞI BİRLİK OLUNMALI’

Nurhak, Gölbaşı’nda yapılan anmada bir araya gelen siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, “ortak mücadele çağrısı” yaptı. Mustafa Yalçıner, 68 Hareketinin işçisiyle, köylüsüyle, öğrencisiyle birlikte mücadelesi sonucu büyüdüğünü belirterek, bugün hem Türkiye’de hem Ortadoğu’da sürdürülen savaş politikalarına karşı Sinanlar, Denizler gibi birleşik ve ortak bir mücadeleyle karşı durulması gerektiğini kaydetti.

Gölbaşındaki hayli kitlesel yürüyüşe, Eğitim- Sen, EMEP, BDP, ESP, ÖDP ve çok sayıda demokratik kitle örgütü destek verdi. Anmaya Ankara’dan gelen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katıldı.

HANGİ YOLDAN YÜRÜYECEĞİZ?

“Suçumuz halkı sevmekti” diyen Yalçıner, Türkiye halkına karşı Amerikalıların, Fransızların emperyalist saldırılarını püskürtmek için bu mücadeleye girdiklerini ifade etti. Günümüzde Suriye’ye yönelik müdahale hazırlıklarının yapıldığını kaydeden Yalçıner, “Hangi yoldan yürüyeceğiz? Sinanlar gibi ezilen halkların yanında mı olacağız yoksa emperyalistlere karşı Suriye’ye kılıç mı çekeceğiz? Emperyalist politikalara artık yeter demeliyiz” dedi.

SAVAŞ POLİTİKLARINA KARŞI ORTAK MÜCADELE

68’liler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Koç ise, devrimcilerin, Ortadoğu’da yaşanan savaş politikalarına geçit vermemek için bir arada, ortak mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

‘Metin Hoca hâlâ mücadele ediyor’

SONRAKİ HABER

Savcılık Roboskî belgelerini Komisyona yolladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa