17 Aralık 2016 08:18

Ankara Barosu: Yeni evli çiftlere çiftleşme yönetmeliği

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Kütahya Belediyesi tarafından yeni evlenen çiftlere verilen kitapçıkla şiddetin meşrulaştırıldığını vurguladı.

Paylaş

Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Kütahya Belediyesi tarafından yeni evlenen çiftlere verilen kitapçığın “çiftleşme yönetmeliği” olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Yapılan yazılı açıklamada, kadınlara sadece erkekleri her açıdan mutlu etme rolü biçildiği ve kadına şiddetin meşrulaştırdığı belirtilerek “Böylesine pornografik bir kitabın bir belediye tarafından basılıp dağıtılmasını anlamak mümkün değil. Bu kitapla kadın okumasın, çalışmasın, ezilsin, dövülsün, çldürülsün ama ne pahasına olursa olsun eşine itaat etsin zihniyeti mi zihinlere kazınmaya çalışılmaktadır?” denildi.

Açıklamada, sorunun temelinde dev bir propaganda ile desteklenen, yetkili kurumlarca güçlendirilen ataerkil zihniyetin yattığını ve bu zihniyetle mücadelenin hiç de kolay olmadığı vurgulandı. Kitapçıkların dağıtımının durdurularak toplatılması için her şeyin yapılacağı belirtilen açıklamada, eşitsizliği körükleyen, kadına yönelik şiddetin, cinayet ve istismarın önünü açan bu tür yayınların takipçisi olunacağı vurgulandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Komandolarımızı hedef almışlar

SONRAKİ HABER

OHAL koşullarında gazetecilik ve ifade özgürlüğü tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...