17 Aralık 2016 05:29

Malatya'da Eğitim Sen'den 'Babamın Kanatları' özel gösterimi

Malatya’da gösterime girmeyen 'Babamın Kanatları' filmi için Eğitim Sen özel gösterim yaptırdı.

Paylaş

Yönetmenliğini Kıvanç Sezer’in yaptığı işçi ölümlerini anlatan Babamın Kanatları filminin Malatya’da gösterime girmemesi üzerine Eğitim Sen Malatya şubesi özel gösterim yaptırdı. Malatya Yeşil Sineması’nda yapılan gösterime ilgi yoğundu. Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya gösterimle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Eğitim Sen'in kurulduğu günden bu yana sanatın, ülkede yaşananları ortaya çıkarabilecek en büyük güç olduğu düşüncesinde olduğunu söyleyen Kaya, "Biz de Eğitim Sen Malatya Şubesi olarak bugün Malatya’da 'Babamın Kanatları' adlı filmle üyelerimizi ve Malatya’daki demokratik kamuoyunu buluşturmak için bir çaba içerisine girdik.  Bir gala gecesi tertip ettik. Çünkü gerçekten bu filmlere verilecek destek bizim için önemli. İş cinayetlerini anlatan ve bu konuda mücadelesi dünya çapında bilinen Eğitim Sen olarak biz iş cinayetlerine karşı duyarlılık geliştirmek, toplumsal algıyı oluşturmak ve dikkat çekebilmek için bugün Malatya’da gala gecesinde bu filmle buluştuk” dedi.

İş cinayetlerinin sosyal anlamda birçok sorunu içerdiğini söyleyen Kaya, “Çalışma yaşamında birçok sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Bizler sendika olarak her gün iş cinayetlerinde yaşamını yitiren arkadaşlarımızın mücadelesini sürdüreceğiz. iş cinayetlerinin fıtrat olmadığını, kader olmadığını, Soma’da ve Ermenek’te yaşananların bu ülkenin gerçekliği olduğunu, madenlerden tutun asansörlere kadar bu ülkede iş cinayetlerine her gün onlarca insanın kurban gittiğini anlatacağız ve bunlara karşı bir mücadele gerçekleştireceğiz. Eğitim Sen olarak emekçilerin mücadelesinde onların yanında olacağımızı ve iş cinayetlerinin hiçbir zaman  unutulmaması için iş güvenliği ile ilgili çalışmalarımızı sonuna kadar devam ettireceğimizi  bir kere daha belirtmek isteriz” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse bombalı saldırı: 14 ölü

SONRAKİ HABER

Kayseri'de bombalı saldırı: İlk görüntüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...