17 Aralık 2016 02:25

Başbakan Yıldırım: Sağ olsun Bahçeli yerime her şeyi söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, üçlü zirvede MHP Lideri Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğini açıkladı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık yaptığı son MYK toplantısında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen üçlü liderler zirvesiyle ilgili bir ayrıntı paylaştı. Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu birçok konuda eleştirdiğini anlatarak, “Sağ olsun Bahçeli benim yerime her şeyi söyledi” dedi.

Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) partililerle bir araya gelen Başbakan Yıldırım, İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırı sonrası muhalefet liderleriyle Çankaya Köşkü’nde yaptığı üçlü zirveye ilişkin bilgi verdi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Yıldırım MYK toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin Adana mitingini hatırlatarak, “CHP olarak, HDP’den bir farkınız kalmadı. Neden mitingde böyle bir konuşmaya yer verdiniz” diye eleştirdiğini aktardı. Yıldırım, “Sağolsun Bahçeli benim yerime her şeyi söyledi” dedi.

'OKUL ARKADAŞI OLDUKLARINI SÖYLEDİ'

Bahçeli’nin eleştirileri karşısında şaşırdığını da ifade eden Yıldırım, “Bahçeli bana okul arkadaşı olduklarını söyledi ve ‘Ben eleştiririm’ dedi” ifadesini kullandı. Yıldırım, Bahçeli’nin CHP’nin anayasa değişikliğinde yer almamasını da eleştirdiğini söyledi.

BAŞKANLIK İÇİN YOL HARİTASI

Yıldırım’ın 14 Aralık'ta başkanlık yaptığı MYK toplantısında başkanlık sistemi de ele alındı. MYK’da, başkanlık sisteminin halka nasıl anlatılacağı konusunda bir yol haritası belirlendi. Buna göre AKP, başkanlık propagandasını 'İstikrar’ ve ‘Meclis’in güçleneceği’ vaatleri üzerine oturtacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye yeniden 'siyasi denetime' alınsın’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Doğalgaz fiyatları artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...