17 Aralık 2016 01:04

Erdoğan’ın hocasına bedelsiz tahsis

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kemal Efendi Vakfı’na Fatih’te bedelsiz bina tahsis etti.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hocası olarak nitelendirilen Kemal Efendi’nin kurucusu ve onursal başkanı olduğu Kemal Efendi Vakfı’na 25 yıllığına bir binanın bedelsiz tahsis teklifi geldi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Kemal Efendi Vakfı, İBB’ye yazdığı bir yazıda “Sosyal ve kültürel konularda insanların kişisel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmak, eğitim imkânları sağlamak, bu amaçla her türlü eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere belediyeniz mülkiyetinde bulunan Fatih, Hoca Üveys Mahallesi, Emir Buhari Sokak’ta yer alan binanın vakfımız adına tahsis edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Hazırlanan teklifte ise sosyal kültürel tesis alanında yer alan binanın Kemal Efendi Vakfı’na eğitim ve sosyal hizmetlerde kullanılmak üzere tahsis edilebileceği belirtildi. Teklife CHP’li Meclis üyeleri ret oyu kullandı. AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla bina eğitim ve sosyal hizlemetlerde kullanılmak ve projeler geliştirilmek şartı ile 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi. Bina vakfın merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Vakıf Kuran ve hafızlık eğitimleri veriyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kasım ayında 1073 şirket kapandı

SONRAKİ HABER

HDP’li Adıyaman: HDP'ye saldırı seferberlik kapsamında mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...