17 Aralık 2016 00:54

İsrail’de mini etek eylemi

İsrail meclisi Knesset’te sekreterler kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için mini etek giydi.

Paylaş

İsrail meclisinde kadınların kılık kıyafetiyle ilgili uygulamaya konulan kurallar tartışma yarattı. İsrail meclisi Knesset’te kıyafet yönetmeliğini protesto etmek isteyen kadınlar, mini etek giydi.

Şalom’da yer alan habere göre, protestonun sebebi dizden 5 cm yukarıda  etekle meclise girmeye yasak getirilmesi. Geçtiğimiz hafta birçok sekreter ve milletvekili yardımcısı kıyafetlerinden dolayı meclise alınmayarak evlerine geri gönderildi. Kıyafet yönetmeliğini protesto edenlerden biri de Siyonist Birlik Partisi Milletvekili Manuel Trajtenberg oldu.

Trajtenberg, kadınlara destek olmak amacı ile ceketini ve gömleğini çıkararak, atlet ile Knesset binasına girmeye çalıştı. Knesset İdari Müdürü Albert Saharovitch basına yaptığı açıklamada, meclis kıyafet yönetmeliğinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını, sadece zaten var olan tüzüğü tam olarak uygulamak için polise emir verildiğini belirtti.

Knesset’in web sitesinde de olan kıyafet yönetmeliğine göre, uygun kıyafet mecliste zorunlu.  Buna göre omuzları açık bırakacak askılılar, kısa şortlar ve 5 cm’den fazla diz üstü olan mini etekler ile meclise girmek yasak. Bunun dışında, tokyo, sabo, terlik veya üzerinde politik sloganlar yazan tişörtler veya yırtık pantolonlar da yasak kapsamında. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde işkencenin bir başka boyutu: Mektup yasağı

SONRAKİ HABER

Kasım ayında 1073 şirket kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...