17 Aralık 2016 00:48

Cezaevlerinde işkencenin bir başka boyutu: Mektup yasağı

CHP milletvekili Zeynep Altıok, Adalet Bakanı’na cezaevindeki yasaklara ilişkin mektup yazdı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a bir mektup yazarak, “Tecrit koşullarında tek kişilik veya üç kişilik hücrelerde dış dünyayla bağlantısı iyice sınırlanan; görüş, telefon, avukat, doktor, tedavi yasaklanan tutuklular için kitap ve mektup yasağı işkencenin son noktasıdır” dedi.

CHP’li Altıok, Bakan Bozdağ’a yazdığı mektupla birlikte Orhan Tüleylioğlu’nun “Yalnız Kitap” adlı kitabını da Bozdağ’a hediye etti. Mektubunda kitapları okuyarak toplumu aydınlatan yazarlar, şairler ve sanatçıların yakıldığını ve onları yakanlar değil yaşatanların hapislerde olduğunu belirten Altıok, Bozdağ’a “Bugün sizin sorumluluğunuzda olan hapishanelerde mektup ve kitap yasağı uygulanıyor” diye seslendi. Gazetecilerin, aydınların, yazarların mektup ve kitap yasağının altında ağır bir işkenceye maruz kaldığını dile getiren Altıok, Cumhuriyet’in tutuklu yazarı Hakan Kara’nın ‘Silivri kitap fakiri’ ifadelerine dikkat çekti.

Altıok, Adalet Bakanlığı’na göre 11 bin 750, Ceza ve Tevkifevi Genel Müdürlüğü’nden aldıkları bilgiye göre 13 bin tutuklunun bulunduğu bir cezaevinde 2 bin 200 kitabın bulunduğuna dikkat çekti. Tecrit koşullarında tek kişilik veya üç kişilik hücrelerde dış dünyayla bağlantısı iyice sınırlanan, görüş, telefon, avukat, doktor, tedavi yasakları getirilen tutuklular için kitap ve mektup yasağı uygulamasının işkencenin son noktası olduğunu belirten Altıok, “Türkiye’nin yeri diktatörlüklere yakışan uygulamalar değil, demokrasinin ve özgürlüklerin yanı olmalı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği ortak zirveye yanaşmadı

SONRAKİ HABER

İsrail’de mini etek eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa