16 Aralık 2016 20:47

Aleviler : Zeynel Odabaş serbest bırakılsın!

Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri Evrensel’i ziyaret ederek Zeynal Odabaş’ın gözaltına alınmasıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Paylaş

Evrensel’i ziyaret eden Alevi Bektaşi Federasyonu GYK üyesi Mustafa Can ve beraberindeki heyet, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş’ın gözaltına alınmasıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

“Arkadaşımız Zeynel Odabaş her türlü hukuk kuralları çiğnenerek gözaltına alınmıştır. Gözaltı sırasında ailesi korkutulmuş ve kendilerine bilgi verilmemiştir”diyen Can, bu antidemokratik uygulamanın Alevilerin örgütlü mücadelesine göz dağı veremeyi amaçladığını söyledi.

Yaşanan haksız gözaltı uygulamasına ilişkin basını duyarlı davranmaya çağıran dernek yöneticileri, ayrıca gazetemiz Evrensel’e Alevilerin sesine yer verdikleri için teşekkür etti. Odabaş’tan 5 gündür haber alamadıklarını söyleyen Can, ısrarlı çabaları sonucu arkadaşlarının Esenyurt Polis Merkezi’nde tutulduğunu öğrendiklerini ifade etti. Odabaş’ın avukatlarla görüşmesine de izin verilmediğini söyleyen Mustafa Can yaşanan haksızlığın bir an önce sona ermesini talep ettiklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren öğretmen sürgün edildi

SONRAKİ HABER

Erzincan'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...