16 Aralık 2016 14:52

Alevi derneğinden IŞİD saldırısı açıklaması

Alevi dernekleri Adana'da Arap köylerine IŞİD saldırısı yapılabileceği yönünde açıklama yaptı.

Paylaş

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'ne bağlı Arap Alevi köylerine, IŞİD saldırısı yapılabileceği yönünde jandarmanın uyarısına İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma açıldığı öğrenildi. Ayrıca konuyla ilgili Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kendi makamında Alevi derneklerinin yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Vali Demirtaş, son zamanlarda çıkan haberlerle ilgili olarak kamuoyuna duyurulan basın açıklamasında da belirttiği gibi tedirginliğe asla gerek olmadığını söyledi. 

'MÜFFETİŞ GÖREVLENDİRİLDİ'

Yapılan görüşmeye ilişkin Adana Valiliği yazılı açıklama yaptı. Olaya ilişkin inceleme başlatıldığı ve yurttaşları endişeye sevk edecek bir durumun olmadığı belirttildi. Açıklamada ayrıca; bilgilendirilmenin usul farklılığından dolayı kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet vereceği anlaşıldığından konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından gerekli inceleme ve araştırma yapmak üzere Mülkiye Müfettişi'nin görevlendirildiğini bildirdi. Açıklamada, "Vatandaşlarımızı endişeye sevk edecek bir durum söz konusu değildir" denildi.

'KONUYLA İLGİLİ BİR KOORDİNASYON KURULDU'

Bugün jandarmanın Arap Alevi köylerine ilişkin IŞİD uyarısıyla ilgili Adana Valisi Mahmut Demirtaş'la görüştüklerini ifade eden Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD) Adana Şube Başkanı ve Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Şükrü Şahin, konuyla ilgili bir rapor hazırlayacaklarını dile getirdi. Kendileri hakkında bir soruşturmanın olmadığını söyleyen Şahin, Vali Bey'in konuyla ilgili bir koordinasyon kurduğunu ve konuyla yakından ilgilendiğini kaydetti. Şahin, "Konuyla ilgili bizimde incelemelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. İleriki günlerde ise konuyla ilgili hazırladığımız raporu kamuoyuna sunacağız" dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Ateşkes, Halep’teki masumlar için belki son umuttur

SONRAKİ HABER

Maçka'daki canlı bombanın kimliği belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...