17 Aralık 2016 00:35

Meslek liseli: Gelecekten nasıl umutlu olacağız?

Denizli'deki bir meslek liseli Evrensel'e yazdığı mektupta, 'Gelecekten nasıl umutlu olacağız' diye soruyor.

Paylaş

Bir meslek lisesi öğrencisi

Merhabalar  Evrensel okurları;

Ben Denizli’de bulunan Atatürk Teknik ve Meslek Lisesinde okuyan 11. sınıf  öğrencisiyim. Bundan yaklaşık 2-3 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı Teknik ve Mesleki Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Günay, benim gibi yüz binlerce meslek liseli hakkında alınan bir kararı açıklamıştı. Meclisten geçen karar ile  biz meslek lisesi öğrencilerin üniversite eğitimi için neredeyse elimizdeki tek fırsat olan sınavsız geçiş hakkımız elimizden alındı.

Dahası Osman Nuri Günay’ın bizim hakkımızda söylediği “Her şey üniversite değil, hedefimiz sektörlerin arzuladığı iş gücünü oluşturmak” sözü AKP’nin bize karşı yaklaşımını ortaya koyuyor. Tabii ki sadece bu uygulama değil bundan önceki uygulamalar ile AKP biz meslek liselilerden  ucuz iş gücü olarak nasıl daha fazla faydalanabilirim diyor.

Üniversite geçiş hakkımızın elimizden alınması tek kelime ile gasptır, hırsızlıktır. Bizler 1. sınıf dışında matematik, Türkçe, edebiyat gibi dersleri görmüyoruz, 3 yıl boyunca teknik eğitim ile ilgili bilgileri ezberletmeye çalışıyorlar.Böyle adaletsizlik varken geçiş hakkımızın elimizden alınması gasp değil midir ?

Biz meslek liseliler zaten ne olduğu belli olmayan bir eğitim karmaşasının içindeyiz. Bir yandan uygulama ve beceri eğitimi adı altında uygulanan staj sömürüsü, diğer yandan gelecek kaygısı ve bu kötü haberlerin ardı ardına gelişi, insan bu durumda gelecek açısından nasıl umutlu olabilir ki ? 

ÖNCEKİ HABER

Asil Çelik’e grev kararı asıldı

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...