16 Aralık 2016 14:35

Asil Çelik’e grev kararı asıldı

Asil Çelik patronu ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararı asıldı.

Paylaş

Bursa'da faaliyet gösteren Asil Çelik'te grev kararı asıldı. Asil Çelik patronu ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararı asıldı. 

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası ile Asil Çelik A.Ş. arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ve arabuluculuk sürecinde anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine fabrika çalışanları ve sendika yöneticileri Asil Çelik'te grev kararı aldı. Alınan bu karar bugün, mesai saati sonrası Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci tarafından işyerine asıldı.

Fabrika önünde yapılan açıklamada 7 Eylül’de başlayan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamayan maddelerin önemli kısmının parasal sonuç doğuran maddeler olduğu belirtildi. Patronun 6 aylık enflasyon oranında ücret zammı teklif ettiğini, bunun da yüzde 2,69 oranına denk geldiği kaydedilen açıklamada, bu oranın ikramiye dahil net 50 liraya denk geldiği ifade edildi. Bu teklifin kabul edilemez olduğu bildirilen açıklamada, sendikanın aynı grupta olan ve aynı yıl işe girmiş işçilerin ücretlerinin eşitlenmesini talep ettiği belirtildi. Açıklamada, taleplerin kabul edilmemesi durumunda mücadele edileceği söylendi.

Adnan Serdaroğlu, bin  kişinin çalıştığı çelik üretimi yapılan fabrikada 60 gün içinde greve gidilebileceğini belirterek, "Grev kararını Asil Çilek'e astık. 60 günlük süremiz var. Bu zaman içinde istediğimiz zaman greve gidebiliriz" dedi.

Grev kararıyla birlikte işyerine 'Sefalete teslim olmayacağız', 'Ekmeğimiz, onurumuz, çocuklarımız için direneceğiz', 'İnsanca yaşam insanca ücret' pankartları da asıldı. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Aslı'nın öldüğü yolda eylem yapıp, üst geçit istediler

SONRAKİ HABER

Meslek liseli: Gelecekten nasıl umutlu olacağız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...