17 Aralık 2016 00:28

Meslek liselilerden ek puan tepkisi

Meslek liselilerin üniversiteye sınavsız geçiş avantajının sonra ermesine Kayseri'den tepki geldi.

Paylaş

Mehmet PEKER
Kayseri

Meslek liselilerin yüksek okullara sınavsız geçiş avantajının sona ermesine Kayseri'den tepki geldi. Öğrenciler "Elimizde fabrikadan başka alternatif kalmadı" diyor.

Karar, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay tarafından “Meslek lisesi mezunlarının meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş hakkını kaldırdık. Her şey üniversite değil, hedefimiz sektörlerin arzuladığı iş gücünü oluşturmak” şeklinde açıklandı. Gülay, gerekçeyi böyle açıklarken, araştırmalara göre şimdiye kadar meslek lisesi mezunlarının yüzde elli dördü yüksek okul ve üniversiteyi tercih etti. Yeni uygulama ile sınavla girenlerin avantajı artarken meslek liseli için üniversite hayal oluyor. 

 ‘EĞİTİMİN KALİTESİZLİĞİ SONUCU DURUM BU’

Konunun muhatapları, meslek liseliler de Evrensel'e konuştu. Kayseri’nin en iyi meslek lisesi olarak gösterilen Arif Molu Öğrencisi Kutay  “Bu  konu çok tartışılıyor farklı düşünceler var. Ama kararı onaylamayanlar ağırlıkta” dedi  Öğrencilerin birikiminin çok zayıf olduğu şikayetinden yola çıkıldığını söyleyen Kutay, bu durumun  öğrencilerin hatası olmadığını, sorunun kaynağının eğitim sistemi olduğunu söyledi.  Kutay, “Bizi fabrikalara ucuz iş gücü olmaya, sermayedarların hizmetine sunmak istiyorlar.” dedi. 

‘MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇARE KALMIYOR’

Bir başka meslek liseli Kaan ise “Meslek liseliler olarak tek avantajımız elimizden alındı. Belki de bir çoğumuzun planları bozuldu” dedi. “Elimizde fabrikadan başka alternatif kalmadı” diyen Kaan, “Mücadele etmekten başka çare kalmıyor” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Fethiye'de ölen caretta caretta kıyıya vurdu

SONRAKİ HABER

Aslı'nın öldüğü yolda eylem yapıp, üst geçit istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...