16 Aralık 2016 13:10

İHD'den kadın tutuklular için Bakırköy Cezaevi önünde eylem

İHD Kadın Komisyonu, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde yaptıkları eylemle, kadın tutuklulara yönelik işkenceye dikkat çekti.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, 10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları haftası kapsamında cezaevlerinde kadın tutuklulara yönelik işkenceye dikkat çekmek için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde açıklama gerçekleştirdi. "Kadın mahpuslara yönelik, erkek devlet şiddeti son bulsun" pankartı açılan eylemde, "Jin, Jiyan, Azadi", "İnsan haklarıyla insandır", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı. 

Basın metnini okuyan İHD Kadın Komisyonu üyesi Mürüvet Yılmaz, en demokratik taleplerin dahi kısıtlandığı, mücadele yürüten demokratik kitle örgütlerinin susturulmaya çalışıldığın bir süreçten geçildiğini belirtti. Yılmaz, "Darbe ile başlatılan bur süreç, saldırıların okunu başta tüm kadınlara, gençlere, LGBTİ'lere, ve ezilen tüm kesimlere yöneltmiştir. Devletin cinsiyetçi politikarından güç alan erkekler gürühu nefret duygularında tavan yaparak katliam, tecavüz, ve saldırılarını gerçekleştirdi" dedi.

'KADINLAR ÇIPLAK ARAMALARA MARUZ KALDI'

Olağanüstü Hal (OHAL) bahane edilerek erkek şiddetinin daha da arttığını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: "Bakırköy Kadın Kapalı cezaevinde gazeteci yazar Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, özgür basın susturulamaz dedikleri için özgürlüklerinden mahrum durumdadırlar. Halkın ve kadın özgürlük mücadelesinin iradesini mecliste temsil eden 8 kadın milletvekili, onlarca seçilmiş yerel yönetim eş başkanı kadınlar tutuklanarak hapsedildi. Tutuklamalar hala devam etmektedir. Hapishanelerde özellikle politik kadınlara yönelik baskı ve işkence bu süreçte de arttı. Sürgün ve sevklerde dayatılan çıplak aramalara karşı çıkan kadınlar fiziksel ve cinsel saldırıya uğradı." 

Dünya İnsan Hakları haftasında, içeride ve dışarıda kadınlara yönelik erk şiddetini protesto ettiklerini belirten Yılmaz, kadınlara yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını talep ederek, nerede olursa olsun insana özellikle kadına yönelik şiddetin karşısında olmaya devam edeceklerini belirtti. (DİHABER) 

ÖNCEKİ HABER

Suriyelilere kimlik için kaç Noaf bebeğin ölmesi gerekiyor?

SONRAKİ HABER

Cizre Belediyesi’nde kayyım sırayla tüm işçileri çıkartıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...