16 Aralık 2016 11:33

Bakandan kitap açıklaması: Vatandaş katılıyorsa düşünelim

Kütahya Belediyesi’nin dağıttığı 'Evlilik ve Aile Hayatı’ kitabıyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı: Vatandaş katılıyorsa biz de düşünelim

Paylaş

Kütahya Belediyesi’nin yeni evli çiftlere dağıttığı “Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur” diyen ve erkeğin kadını dövebileceği, çok eşliliğin faydaları, çocuk yaşta evlilik gibi yasa ve bilim dışı ifadelerin yer aldığı “Evlilik ve Aile Hayatı” adlı kitap hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklama yaptı.

“Herkes dağıtabilir. Ama vatandaşın da elinde bir terazisi var” diyen Yılmaz, “Vatandaş katılmazsa bu kitabın bir değeri yok ama buna rağmen vatandaş katılıyorsa, o zaman biz de acaba bir düşünelim mi diye farklı bir düşünceye sahip olmamız lazım” diye konuştu. Bakan ayrıca “Ama biz çağa uygun olmayan, bilime uygun olmayan hiçbir görüşe itibar etmiyoruz” dedi.

Laikliğin Türkiye’de AKP döneminde güçlendiğini de iddia eden Yılmaz, kitabın yazarı ve ilgili belediyeler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı sorularını yanıtsız bıraktı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki Avukat Tugay Bek'in yargılandığı dava ertelendi

SONRAKİ HABER

‘Faili belli davanın peşini bırakmayacağız!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...