16 Aralık 2016 10:59

İHD'den İhraç edilen akademisyenlere destek

İHD, mesleklerinden ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’nde oturma eylemi yapan akademisyenlere destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube yönetici ve üyeleri, mesleklerinden ihraç edilen ve “İşimi geri istiyorum” diyerek Yüksel Caddesi’nde haftalardır oturma eylemi gerçekleştiren, Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Veli Saçılık’a destek ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette kısa bir açıklama yapan şube yöneticisi Hasan Erdoğan, 1 Eylül’den itibaren Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile hukuksuz bir şekilde tamamen siyasi ve idari kararlarla onbinlerce kamu emekçisinin ihraç edildiğini belirtti. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Kasım ayında yaptığı açıklamaya göre OHAL kapsamında kamuda çalışan 72 bin 720 emekçinin açığa alındığını hatırlatan Erdoğan, “Bütün ihraçlar ve açığa almalar cezaların kanuniliği ilkesini de yok sayıyor” dedi.

Evrensel hukuk ilke ve kurallarının yok edildiğini ve temel insan hak ve özgürlüklerinin yok sayılmasının “terörle mücadele” adı altında normalleştirildiğine dikkat çeken Erdoğan, “Bu dönemde İnsan Haklarıyla İnsandır’ demekten vazgeçmiyoruz. Ve devlet, emekçilerin hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır” diye konuştu.

OHAL ile keyfi uygulamaların kanuna dönüştürüldüğü bir sürecin olamayacağının altını çizen Erdoğan, “OHAL bahanesi ile hak ihlalleri meşrulaştırılamaz. Demokrasi ve insan haklarının yok sayıldığı OHAL sürecine derhal son verilmelidir” dedi.

Ziyaret ve açıklamanın ardından dernek üyeleri, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi amacıyla hazırladıkları bildirileri Kızılay’da dağıttı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

AB Zirvesi’ne Halep damgası

SONRAKİ HABER

Otellere 'seferberlik anında el konulacak' yazısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...