16 Aralık 2016 10:33

Avukatların gözaltına alınması protesto edildi

ÇHD İzmir Şubesi, Avukat Tugay Bek gözaltına alınmasını ve işkence görmesini protesto etti. ÇHD pek çok üyesiyle yarından itibaren Adana’da olacak.

Paylaş

ÇHD İzmir Şubesi, Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek'in ve ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Barkın Timtik'in gözaltına alınmasını protesto ederek, Cumartesi gününden itibaren Adana'da olacaklarını açıkladı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi, Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek'in gözaltına alınmasına ilişkin İHD İzmir Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Dernek üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan ÇHD Yöneticisi Erdoğan Akdoğdu, ülkenin açık bir hapishane ve tüm yurttaşların tutsak olduğunu söyledi. Anayasa adı verilen toplumsal sözleşmenin devletin bekası karşılığında yok hükmünde olduğunu söyleyen Akdoğdu, ülkenin açık ve fiili sıkıyönetim ile idare edildiğini belirtti.

'EVRENSEL VE ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ GAZETELERİNE EL KONULDU'

Cadı avının tüm muhalifler üzerinde sürmeye devam ettiğini söyleyen Akdoğdu,  Adana’da pek çok insan hakkı ihlali davasının avukatı, Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek'in "Silahlı terör örgütü üyesi olma" iddiasıyla 12 Aralık’tan bu yana gözaltında olduğunu kaydetti. Bek'in evinde Evrensel ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi nüshaları ve 10 Ekim Ankara Katliamı dosyasıyla ilgili çıkardığı notlara el konulduğunu söyleyen Akdoğdu, arkadaşlarının evlerinde ve odalarında arama emirleri vermiş, kendi üyelerini toplantıya çağırıp tutuklatmış, yaklaşık yüzde kırkı tasfiye edilmiş  meslek grubu üyesi bir savcının kararıyla Bek'in gözaltına alındığını kaydetti.

'İŞKENCE YAPILDI'

Bek'in  gözaltına ters kelepçe yapılmaya çalışıldığını ve dövülerek işkence edildiğini söyleyen Akdoğdu, "Rehin almak, tutuklamak, işkence etmek bu gerçeği en fazla çoğaltabilir. Tugay Bek’in yanındayız. Bu cadı avında tutuklanan ve gözaltına alınan müvekkillerimizin yanındayız.Yaratılmış bir geleneğe faşizm işlemez, en fazla saldırır. Faşizm saldırıyorsa, tarihsel olarak doğru yol tutmuşuz, örnek bir gelenek yaratmışız demektir" dedi.

AVUKATLAR CUMARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN ADANA'DA OLACAK

ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Avukat Nergis Tuba Aslan ise savcı ile görüştüklerini Bek'in gözaltı sürecinin takipçisi olduklarını belirterek, "Faşizm mücadele eden herkesi gözaltına alma gayreti içinde. Tugay Bek arkadaşımız da bundan nasibini aldı. Adana şube ve genel merkez olarak durumu takip ediyoruz. Dün itibariyle tüm şubelerimize çağrıda bulunduk cumartesinden itibaren ÇHD olarak Adana'dayız. Artık Tugay arkadaşımız adliyeye sevk edilinceye ve serbest bırakılıncaya kadar orada olacağız" dedi. Öte yandan ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Barkın Timtik'in de gözaltına alındığını belirten Aslan, gözaltılar karşısında mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Güç ve rekabet ilişkileri ağı’

SONRAKİ HABER

Çiftçiler sigorta şirketinin insafına kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...