31 Mayıs 2012 09:29

Palmiyeler yakacak oldu

“İstanbul’un Esenyurt ilçesinde Namık Kemal Mahallesi 115. Sokağı’na (Pazaryolu caddesi) 2009 yerel seçim öncesi AKP’li Esenyurt Belediyesi tarafından dikilen yaklaşık 40 adet palmiye ağacı 12 Haziran seçimlerinden hemen sonra söküldü. 115. sokağa giren iş makineleri caddedeki tüm palmiye ağaçlarını s&oum

Palmiyeler yakacak oldu
Paylaş

Yaklaşık bir yıl önce yukarıdaki bahsi geçen bu haberi okurlarımıza ve kamuoyuna duyurmuştuk.
Konu ile ilgili o dönem Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden görüştüğümüz Peyzaj Mimarı Sanem İstanbullu palmiye ağaçlarının diğer tropikal bitkiler gibi yerli firmalardan ihale aracılığıyla alındığını ve çeşitli mahalle ve parklara dikildiğini ileri sürerek “Bu palmiye ağaçlarının tüylerini vatandaşlar çakmakla yakıyorlar. Bu biçimde ağaçlar yaşayamayacak pozisyona geldi. Bu ağaçlar belediyenin özel fidanlığında korumaya alındı, daha sonra parklara dikilecek” demişti.

Koruma ve bakıma alındığı iddia edilen bu ağaçlar Esenyurt’ta bir mahalle arasında tandır ekmeği yapan kadınların yakmak için biriktirdikleri çalı çırpıların içinde ağaç kesme makineleri tarafından kesilmiş palmiye ağaç gövdelerine şahit olduk. Haberimizle ile ilgili isim ve resim vermekten çekinen kadınlar Esenyurt Park ve Bahçeler Müdürlüğünün  çöp olarak atmış olduğu yerden temin ettiklerini söylediler. Kadınlar bu ağacın ismini dahi bilmediklerini ve neden bu hale getirildiğini anlayamadıklarını belirtiler.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayığı olmayan yaşlı balıkçı Serçe sahnede

SONRAKİ HABER

‘Yeşilırmak HES olmasın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...