16 Aralık 2016 09:25

Alevi Kültür Dernekleri: Zeynel Odabaş serbest bırakılsın

İzmir'de basın açıklaması yapan Alevi Kültür Dernekleri, Sultangazi Şube Başkanı Zeynel Odabaş'ın serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) İzmir Şubeleri, geçtiğimiz günlerde evi özel harekat polislerince basılan Alevi Kültür Derneği Sultangazi Şube Başkanı Zeynel Odabaş'ın gözaltına alınması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen dernek üyeleri 'Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldırımaz' yazılı pankart açarak kurumlarına yönelik operasyonların son bulmasını istedi.

Basın metnini okuyan derneğin genel merkez yöneticisi Hüseyin Görer, Zeynel Odabaş'ın hayatını Alevi hak mücadelesine adamış olduğunu vurgulayarak "Türkiye ve dünya kamuoyu şunu bilmelidir ki; Aleviler ülkenin içinden geçen bu şiddet ve korku ortamının asla tarafı değil, mağdurudur. Aleviler; yolu erkanı gereği her zaman barış ve özgürlükten yana tavır almış ve bu uğurda mücadele etmiştir. Biz Alevileri Zeynel Odabaş nezdinde bu şiddet ve kaos ortamının bir parçası olarak gösteremezsiniz. Hükümete açık uyarımızdır; Bu Alevi toplumuna ve Alevi kurumlarına yapılmış bir saldırıdır" dedi.

Alevileri yok sayan, iftiralar atan, tehdit eden bu zihniyeti iyi tanıdıklarını ve asla bunun karşısında hak mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Görer şunları söyledi "Alevi örgütleri olarak derhal Zeynel Odabaş’ın serbest bırakılmasını ve bu korku, şiddet, hukuksuzluk politikalarınıza son verilmesini istiyoruz." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Barosu: Tugay Bek’e yapılanlar hukuksuz ve keyfi

SONRAKİ HABER

HDP Kayseri il binasına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...