16 Aralık 2016 06:27

Rusya: Halep'ten ilk 24 saatte 6 bin 484 kişi çıkarıldı

Rusya, ilk 24 saatte Halep'ten 3.000'den fazlası militan olmak üzere 6.464 kişinin çıkarıldığı belirtildi.

Paylaş

Rusya'nın Suriye'deki izleme merkezinden yapılan açıklamada, tahliye operasyonunun ilk 24 saati içerisinde Halep'in doğu kesimlerinden 3.000'den fazlası militan olmak üzere 6.464 kişinin çıkarıldığı belirtildi.

Sputnik'in haberine göre izleme merkezinden yapılan açıklamada, "Operasyonun ilk 24 saati içerisinde Halep'in doğu mahallelerinden Rus izleme merkezi tarafından dokuz konvoy çıkarıldığı. Bu konvoylarda 3.000'den fazlası militan ve 301'i yaralı olmak üzere 6.463 kişi yer alıyordu" denildi.

Açıklamada, tahliye için kullanılan tüm otobüs ve ambulanslara izleme merkezinden Rus askerlerin ve Kızılhaç çalışanlarının eşlik ettiği belirtildi. Otobüslerin Halep'in batı kesimlerine geçmesinin ardından militanların ve ailelerinin İdlib'e gitmeleri için başka araçlara bindirildiği kaydedilen açıklamaya göre, güvenliğin sağlanması için otobüslerin ilerlediği yola için özel istasyonlar kuruldu.

Rus askeri yetkililer, tahliyeler için 21 kilometre uzunluğunda olan bir koridor oluşturulduğunu belirtmişti. Bu koridorun 6 kilometresinin Halep'in hükümetin kontrolünde olan bölgelerinden, 15 kilometresinin de cihatçıların kontrolündeki alanlardan geçtiğini söylenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Amedsporlu Çalan serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Baykan ve Veysel Karani belediyelerine operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...