16 Aralık 2016 05:51

Üniversite öğrencilerine piknik dayağı

İstanbul'daki bombalı saldırıdan bir gün sonra Afyon'da piknik yapan 13 üniversite öğrencisinin, alana gelen polislerce darp edildiği iddia edildi.

Paylaş

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrenim gören 13 öğrencinin  piknik yapmak için gittikleri mesire alanında polisler tarafından darp edildikleri iddia edildi.

İddiaya göre olay Beşiktaş’ta yaşanan bombalı saldırının ertesi günü yaşandı. Kürt öğrenciler 13 Aralık Pazar günü piknik yapmak üzere mesire alanına gitti. Bölgeye gelen 4 araç dolusu polisin, öğrencileri 40-45 dakika boyunca darp ettiği belirtildi.

'45 DAKİKA BOYUNCA DARP EDİLDİK'

Darp edilen öğrenciler, çekincelerinden dolayı polisler hakkında herhangi bir şikayette bulunamadığını aktardı. Yaşananları anlatan A.G adlı öğrenci, "Biz pazar günü 13 kişi Afyon'da bir parka gittik. İstanbul’da yaşanan patlamanın bir gün sonrasıydı. Voleybol onayıp semaveri yakarken, bir anda sivil polislerin baskınına uğradık. 4 Araç geldi. Elimizde sigara vardı onlar geldiğinde. Biz hiç bir şey söylemememize rağmen 'polisin karşısında nasıl sigara içersiniz' 'Bu neyin kutlaması deyip joplarla tekmelerle bize saldırdılar. 40-45 dakika boyunca darp edildik. Burnu kırılan arkadaşlarımız oldu. Buna rağmen herhangi bir karşılık vermedik" dedi.

'POLİS ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARIMIZI ÜLKÜCÜLERE DE GÖSTERMİŞ'

Polislerin hakaretler savurduğunu ve kendilerini tehdit ettiğini iddia eden A.G., "İsmimizi adresimizi aldılar. Hakaretler ettiler. Yere yatırıp resimlerimizi çektiler. Ertesi gün ayağımdan sakatlandığım için topallayarak okula gittim. Okulda bulunan ülkücüler tarafından tehdit edildim. Çekilen fotoğrafları onlara göstermişler. Okuldakilere dağıtmışlar . 'Sizi okullarınızda okutmayacağız, KYK'da olanlar atılacak' dediler" diye konuştu.

'KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEKSİN Kİ?'

Olayın ardından herhangi bir hukuki girişimde bulunamadıklarını söyleyen A.G. "Daha önce de ırkçı grupların saldırısına uğramıştık. Darp raporu aldık şikayetçi olduk. Hiç bir şekilde karşılığını bulamadık. Kimi kimi şikayet edeceğiz ki. Bu saldırıyı yapanlar polislerdi. Hepsini tanıyoruz" şeklinde konuştu. (DİHABER) (FOTOĞRAF: ARŞİV)

ÖNCEKİ HABER

Iğdır'da leylek kar altında kaldı

SONRAKİ HABER

Warriors’tan asist şov!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...