31 Mayıs 2012 09:22

Falezlere 2/B tehdidi sergiye konu oldu

GEÇTİĞİMİZ aylarda AKP hükümeti tarafından meclise sunulan orman kanununda ve ilgili yasalarda yapılan değişikliklerle 2/B arazisi olarak tespit edilen alanların yeniden yapılanması ve bu yönde başlatılan uygulamalar kendisini hissettirmeye başladı. Uygulamalar sadece ormanların yok edilmesi, ailelerin evlerinden çıkarılmasının yanı sıra Antaly

Falezlere 2/B tehdidi sergiye konu oldu
Paylaş

Antalya’da falezler deyince akıllara sadece coğrafya derslerinde tanımlanan doğa olaylarının neticesinde aşınmış, deniz kenarında metrelerce uzanan doğal yapılar akıllara geliyor. Dünyanın en büyük traverten platosu üzerine kurulmuş olan Antalya’nın doğal arıtma sistemine sahip olmasının nedeni de böyle açıklanıyor. İşte bu nedenle Ürgüp-Göremedeki peribacaları, Nemrut’daki kalıntılar nasıl ki korunmaya değer ise Antalya’daki falez kayalarda bu şekilde bir doğa güzelliği olarak verilmesi gereken önemi bekliyorlar. Geçtiğimiz yılda zaten yerlerinden sökülerek otel ve villa sahiplerine bahçe süsü olarak satılan falezlerin talanına başlanmış. Bu doğal güzelliklerin yok edilmemesi için bir sergi açan Ressam Mustafa Düzgün’den falezler ve resim sergisine ilişkin görüşlerini aldık.

Neden böyle bir sergi açma ihtiyacı duydunuz?
Falezler binlerce yıldan bu güne kadar ulaşabildiler. Ama yarına ulaşamıyorlar. Çünkü rant peşinde koşanlar falezleri kökünden söktüğü zaman falezlerin olduğu yeri arsa ya da villa yapabiliyorlar. Falezlere ne oluyor sorusuna gelince. Falezler bir otelin veya villanın bahçesine dekor oluyorlar. İşte bunu engellemenin en önemli yolu bilgilendirmek. Benim ‘Falezler doğal anıtlardır’ adındaki resim sergim dikkat çekmek içindi. Belediye başkanlarının, valinin, kaymakamların, ilgili tüm yöneticilerin bu sergiyi gelip gezmeleri gerekirken hiçbir yönetici bu sergiye katılmadı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Gassal’ ilk kez seyirciyle buluşuyor

SONRAKİ HABER

Kayığı olmayan yaşlı balıkçı Serçe sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...