Yanan eşyalarını karlar içinde aradılar

Yüksekova'da yürütülen operasyonlarda evleri yıkılan ailenin, eşya yardımıyla kiraya çıktıkları evde de yangın çıktı.

15 Aralık 2016 21:34
Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yürütülen operasyonlar sırasında evleri yıkılan 6 kişilik Tekirdağ ailesinin, vatandaşlardan aldıkları eşya yardımıyla çıktıkları evde de yangın çıktı. Aile karlar altında kurtatılabilecek eşya aradı.

Yüksekova İlçesi'nde yürütülen operasyonlar kapsamında 13 Mart'ta ilan edilen ve 78 gün süren sokağa çıkma yasağında, operasyonlar sırasında birçok ev kullanılamaz hale geldi. Yüksekova İlçesi'nde yaşayan 6 kişilik Tekirdağ ailesinin de bu operasyonlar sırasında evleri kullanılamaz hale geldi. 

Bunun üzerine aile, vatandaşların verdiği eşya yardımıyla Orman Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşamaya başladı. Fakat kiraladıkları bu evde de dün yangın çıktı. Bir çoğu kulanılamaz durumda olan eşyaların bir bölümü de dışarı çıkartıldı. Aile bugün kar üstünde kurtarılabilecek eşya aradı.

Çaresiz bir durumda olduklarını anlatan Anne Nesibe Tekirdağ, "Evimiz operasyonlar sırasında yıkıldı. Biz de kiraya çıktık. Burda da yangın çıktı ve bütün eşyalarımız yandı. Bu eşyalarda zaten başkalarının bize verdikleriydi. 4 çocuğumla birlikte çok çaresiz kaldık. Şu anda sadece çocuklarımın üzerinde okul kıyafetleri kaldı. Hiçbir şeyimiz kalmadı" diyerek göz yaşı döktü. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da yakalanan Rusya uyruklı IŞİD'li tutuklandı

SONRAKİ HABER

Mevlana, Galata Mevlevihanesi'nde anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...