15 Aralık 2016 19:29

Konca: Seferberlik ruhu ile direnerek kazanacağız

HDP Milletvekili Besime Konca, avukatı aracılığı ile mesaj gönderdi: Özgürlük ve halkların kardeşliği için seferberlik ruhuyla mücadele edeceğiz.

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde tutuklanıp Kandıra F Tipi Cezaevine konulan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, avukatı aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Konca mesajında, seferberlik ruhu ile mücadele edeceklerini ve mutlaka kazanacaklarını vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gözaltına alınıp Batman’a getirilen Konca önce adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış ardından Batman Başsavcılığının itirazı üzerine Diyarbakır’da tekrar gözaltına alınıp “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla aynı dosyadan iki defa tutuklanma kararı verilmişti. 

‘BU DEVLET 100 YILDIR ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİYE SAVAŞ AÇMIŞ’

Tutuklandıktan sonra Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevine konulan Konca, avukatları aracılığı ile Siirtli kadınlara ve halka bir mesaj gönderdi. Konca’nın gönderdiği mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Siirtli kadınlara ve Siirt halkına selam ve saygılarımı gönderiyorum. Bize karşı topyekün seferberlik başlatanlar bilsinler ki bu devlet yüz yıldır özgürlük ve demokrasiye karşı seferberlik ilan etmiş. Biz de özgürlük ve halkların kardeşliği için seferberlik ruhuyla mücadele edeceğiz, mutlaka kazanacağız. Tüm halkımıza selam ve saygılar…” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

HDP Genel Merkezi’ne silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Gürcistan AB'ye vizesiz seyahate bir adım daha yaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...