31 Mayıs 2012 08:44

İÜ'den dayak yiyen öğrencilere soruşturma

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde 9-10 Nisan tarihlerinde işçi ölümlerini protesto etmek için “İşçi ölümleri kader değil cinayettir, kapitalizm öldürür” yazılı Kürtçe-Türkçe pankart asan öğrencilere çeşitli soruşturmalar açıldı. Pankartın asıldığı b

İÜ'den dayak yiyen öğrencilere soruşturma
Paylaş

'MUHALİF ÖĞRENCİ İSTEMİYORLAR'

İstanbul Üniversitesi ise ilk gün saldırıya uğrayan ve ikinci gün pankartın etrafında duran öğrencilere soruşturma açtı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Metin Alan, pankartın asıldığı gün ÖGB’nin öğrencilere sert bir şekilde saldırdığını belirterek “Fakülte içinde oturduğumuzda önce bir ses duyduk. Oraya doğru gittiğimizde ÖGB’nin Kürtçe olan pankartı indirdiğini gördük. Sonra bir gerginlik oldu. ÖGB öğrencilere çok sert müdahale etti ve çok sayıda öğrenci yaralandı”dedi. AKP’nin üniversiteleri dönüştürme sürecinde okulda muhalif öğrenci tipi istemediğini belirten Alan, “Düşünen, sorgulayan bir öğrenci tipi istemiyorlar. Kürtçe pankarta bile tahammülleri yok” dedi.

'BİZE SALDIRANLARA NEDEN SORUŞTURMA AÇILMADI?'

10 Nisan tarihinde tekrar pankartları asan öğrenciler yine ÖGB saldırısına uğradı. ÖGB’nin afişleri indirme çabalarına karşı pankartların önünde duran öğrenciler bu kez karşısında çevik kuvvet ekiplerini buldu. İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Şengül Aktaş, polisin 2 kez okula girdiğini belirterek, “Arkadaşlarımızın olay çıkmaması için pankartları indirdiğini gördük. Bir süre sonra pankartlar tekrar asıldı. Ancak okula yine çevik kuvvet ekipleri girdi. Arkadaşlarımız dekanla görüşmek için birkaç temsilci seçti. Pankartın 1 gün asılı kalması ve polisin dışarıya çıkarılması yönünde anlaşma sağlandı. Ancak diğer gün dekanla görüşen ve pankartların etrafında duran 16 arkadaşımıza soruşturma açıldığını duyduk. Bize saldıranlara neden bir soruşturma açılmadı” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş ve Kışanak dahil 8 vekile fezleke!

SONRAKİ HABER

Akit hedef gösterdi, Bilgi işten attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...