16 Aralık 2016 00:30

ODTÜ’de neler oluyor?

ODTÜ Öğrenci Temsilciler Kurulu Üyesi D.Ç., son dönemde ODTÜ'de yaşananları yazdı.

Paylaş

ODTÜ ÖTK Üyesi/Ankara

Merhabalar;

Ben, ODTÜ Hazırlık Öğrencisiyim ve ÖTK (Öğrenci Temsil Kurulu) üyesiyim. Hazırlıkta yaşanan ve medyaya tamamen çarpıtılarak yansıyan olaylar giderek yanlış bir hal alıyor. Yaşanan olaylar birkaç provakatör öğrenci ve medya tarafından farklı yansıtılarak, yalan haber yapılarak kışkırtma oyunu oynanıyor. Olayları en başından anlatayım.

ÖTK her fakültenin kendi içinde oluşturduğu öğrencilerin seslerini duyurması için oluşturulmuş tamamen yasal ve resmi bir yapılanmadır. Her sene sınıflar birer temsilci gönderir ve bu temsilciler kendi aralarında bir başkan ve bir başkan yardımcısı seçer. Başkan ve yardımcısı görevlerini yaparken temsilciler arasında alınan kararları bir üst kuruma iletmekle yükümlüdür.

Olaylara gelince:
Yaşanan terör saldırısı sonrası Hazırlık ÖTK üyeleri arasında bir takım gerilimler yaşandı. Daha çok mesajlaşma grubu içersinde yaşanan gerginlik devam ederken ÖTK başkanı T.D. 12 Aralık pazartesi günü ODTÜ hazırlıkta hiçbir üyeye danışmadan ‘kendi inisiyatifimi kullandım’ diye savunduğu bir bildiri astırdı.
(Bildiri üç paragraftan oluşuyor. İlk paragraf başsağlığı ve kınama şeklinde. Diğer iki paragrafsa tamamen kışkırtıcı ve ayaklandırıcı provakatif bir nitelik taşıyor.)

Bu bildirinin duyulmasından sonra birkaç öğrenci bu bildirinin yasal olarak asılamayacağının ve ÖTK üyelerine sorulmaksızın yapıldığının farkına vararak bildirileri çıkartmaya gidiyorlar. Bildirileri çıkartan birkaç arkadaşa VATANSEVER olduklarını belirten 9 kişilik grup saldırıyor. Bildiriyi sökmeye çalışanlar grubu sakinleştirmeye çalışmasına karşın ayırmaya çalışan bir kişinin kaşı açılıyor. ODTÜ sağlık merkezine kaldırılıyor. Aradan 20-30 dakika geçiyor. ODTÜ öğrencileri o alanda toplanıyor ve bir başka saldırı olmaması için alanda birkaç saat bekliyorlar. Bu esnada bir şey yaşanmıyor ve saldıran 9 kişilik grup kaçıyorlar. Bu esnada ÖTK arasında gerilim sürüyor. Vatansever olduklarını söyleyen kişiler whatsapda nefret söylemleri ve tehtidlerde bulunuyorlar. 

İlginç olan şeylerden birisi de olay yaşandıktan 15-20 dakika sonra ODTÜ kapısına çevik kuvvet geliyor ve bekliyor. Daha önce haberleri varmış gibi bir izlenim yaratıyor bu durum. Olaydan birkaç saat sonra aşağıda linkini attığım sitelerde olay tamamen yanlış bir dilde çarpıtılarak anlatılıyor. PKK propagandası yapıldığı iddia ediliyor.

Ertesi gün birkaç öğrenci bu haberleri yalanlamak adına whatsapdaki ölüm tehdidi içeren mesajları afiş haline getirip insanlara ‘tehdid eden değil tehdid altında olan biziz’ mesajını veriyorlar. Vatansever arkadaşlar ise bu afişleri sökmeye geldiklerinde küçük bir gerginlik çıkıyor hocaların müdahalesi ile bir kavgaya dönüşmeden sorun çözülüyor.

Yine ilginç olan şey ise bu gerilim yaşandıktan yarım saat sonra tekrar ODTÜ A1 kapısında çevik kuvvet beliriyor. Hocalar müdahale etmeseydi belki de polis müdahale etmek için kampusa girecekti. 

Bu vatansever arkadaşların provasakyonu hâlâ devam etmektedir. Biz uzlaşma taraftarı ÖTK üyeleri herhangi bir olumlu tepki alamamaktayız aksine bizi kavga etmeye davet ediyorlar . Tüm bunlar yaşanırken de birtakım medya unsurları yalan haber yaparak daha da provakatif davranıyorlar. Aynı zamanda whatsap grubuna ÖTK üyesi olmayan insanlar alındığı farkedildi ve bu insanlar sürekli kışkırtıcı davranıyor tehditler savuruyorlar.

Sizin gibi duyarlı ve büyük bir gazeteden bu olaylara sessiz kalmamanızı ve gerekli  haber, yazı, röportajlarla saptırılan gerçekleri gün yüzüne çıkartmanızı bekliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’de olanlara seyirci kalamayız’

SONRAKİ HABER

Sessiz sinemayla yol ve yolculuklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa