15 Aralık 2016 20:05

Euroleague’de 3 önemli maç

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan THY Euroleague tüm hızıyla devam ediyor.

Paylaş

12. haftada dün yapılan maçların ardından bugün 3 önemli karşılaşma yapılacak. Oynadığı son 2 maçta mağlup olan Galatasaray Odeabank kendi evinde EA7 Emporio Armani Milan takımını ağırlarken, Fenerbahçe de Yunanistan temsilcisi Panathinaikos Superfoods’a konuk olacak. Ayrıca Final Four’un en önemli adayı olarak gösterilen Rusya temsilcisi CSKA Moskova ise geçen hafta Anadolu Efes’e mağlup olan Barcelona Lassa ile karşılaşacak.

GALATASARAY ODEABANK - EA7 EMPORİO ARMANİ

Galatasaray Odeabank, THY Avrupa Ligi’nin 12. haftasında İtalya’nın EA7 Emporio Armani Milan takımını konuk edecek.

Geride kalan 11 haftada 3 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, 8 mağlubiyet ile ligde son sırada yer alıyor. Galatasaray Odeabank, son 2 haftada sırasıyla Baskonia Vitoria Gasteiz ve Panathinaikos Superfoods takımlarına mağlup olmuştu. 

Konuk EA7 Emrorio Armani Milan’ın ise ligde 4 galibiyet ve 7 mağlubiyeti bulunuyor. Galatasaray Odeabank ile EA7 Emporio Armani Milan arasında Abdi İpekçi Arena’da oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

GALATASARAY ODEABANK’TAN NOTLAR

Avrupa Arenası’ndaki en büyük organizasyonda toplamda 78 maça çıkan Sarı-Kırmızılılar, bu karşılaşmalardan 29 galibiyet ve 49 mağlubiyet aldı. Kulübün resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, Galatasaray Odeabank’ın 32 yaşındaki takım kaptanı Sinan Güler, Sarı-Kırmızılı formayla en çok EuroLeague’de oynayan oyuncu konumunda bulunuyor. Tibor Pleiss, maç başına yaptığı 1.4 blok ortalamasıyla EuroLeague’de dördüncü sırada yer alırken, 13 ribaund daha aldığı takdirde Euroleague kariyerinde 500. ribaundunu almış olacak.  Son olarak EuroLeague’de 9 yıl oynayan Emir Preldzic, Galatasaray’ın EuroLeague’de en çok forma giyen oyuncu konumunda.

FENERBAHÇE - PANATHİNAİKOS SUPERFOODS

Avrupa’da önemli galibiyetler alan Fenerbahçe basketbol takımı, THY Avrupa Ligi’nin 12. haftasında Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımı ile karşılaşacak. Atina’daki Olimpik Spor Merkezi’nde oynanacak karşılaşma TSİ 22.45’te başlayacak. Son 4 maçını kazanan sarı-lacivertliler, 11 haftada 8 galibiyet, 3 mağlubiyet ile ligde 3. sırada yer alıyor. Yunanistan ekibinin ise ligde 6 galibiyet, 5 mağlubiyeti bulunuyor. 

PANA DEPLASMANINDA KAZANAMADI

Sarı-lacivertli basketbol takımı tarihinde Panathinaikos deplasmanında galibiyet alamadı. Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde rakibiyle Atina’da yaptığı 6 maçı da kaybetti. Sarı-lacivertliler Atina deplasmanında şansızlığını kırarak rakip sahada ilk galibiyetini almayı hedefliyor. İki takım toplamda ise 13. kez birbirlerine rakip olacak.

CSKA MOSKOVA – BARCELONA 

Son şampiyon CSKA Moskova ise, 12. haftada İspanyol temsilcisi Barcelona Lassa ile saat TSİ 20.30’da karşılaşacak. Rusya temsilcisi, Euroleague’de bu sezon Daruşşafaka Doğuş’a karşı olan tek mağlubiyetiyle lider durumda. Barcelona’nın ise 6 mağlubiyeti bulunuyor. Son maçında Abdi İpekçi’de Anadolu Efes’e karşı 72-68’lik bir skorla yenilmişti. Barcelona Lassa Bu sezon Euroleague’de 10. sırada yer alıyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nobel Bilim Ödülleri ve kadın

SONRAKİ HABER

Okullara kar tatilleri devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...