KESK İzmir Şubeler Platformu: Savaş bütçesine hayır diyoruz

KESK İzmir Şubeler Platformu, 2017 bütçe görüşmelerine başlandığını belirterek, emekten, barıştan yana olanları savaş bütçesine hayır demeye çağırdı.

15 Aralık 2016 16:42
Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, 2017 bütçe görüşmelerine ilişkin Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. Çeşitli siyasi parti ve kitle örgütleri temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, "Savaşa ranta değil emekçiye bütçe" yazılı pankart taşınarak, sık sık "Savaşa değil emekçiye bütçe" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, 14 yıllık AKP iktidarının darbe girişimini fırsata çevirerek tek adam diktatörlüğüne doğru önemli adımlar attığını söyledi.

Muhalif tüm kesimlerin hedef haline getirildiğini söyleyen Akkan, AKP diktatörlüğüne karşı çıkan KESK'in saldırıların ana hedefi haline getirildiğini belirtti. Diktatörlüğün bu karanlık tablosu içerisinde 2017 bütçesinin görüşüldüğünü söyleyen Akkan, "Hiçbir rakama ihtiyaç duymadan bu bütçenin ancak bir savaş bütçesi olduğunu herkes bilir. Onun için bu bütçeye hayır demek diktatörlüğe, faşizme savaşa hayır demektir. Emekten barıştan özgürlükten yana olanların savaş bütçesine hayır demeye çağırıyoruz. Parlementoda bulunan vicdan sahibi milletvekillerini bu bütçeye hayır demeye, kendi onurlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" dedi.

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yazar Beki İkala Erikli öldürüldü

SONRAKİ HABER

Saadet Becerikli: OHAL ile hukuksuzluk kural oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...