15 Aralık 2016 14:24

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle 11 ev tahliye edildi

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde öğrenci yurdu inşaatının isitinat duvarı yapılırken heyelan meydana geldi, 9 binadaki 11 aile tahliye edildi.

Paylaş

Heyelan sabah saatlerinde Kılıç Mahallesi Güfte Sokak'ta öğrenci yurdu inşaatı için istinat duvarı yapılan alanda meydana geldi. Kar ve yağmur yağışı nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu oluşan heyelanda istinat duvarının bir kısmı da çöktü. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, heyelan bölgesindeki incelemede 9 binanın risk altında olduğunu belirledi. Bu binalarda oturan 11 aile, ilçedeki bir otele yerleştirildi.

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, heyelan bölgesindeki incelemelerin devam ettiğini belirterek, "İlk gözlemde yağmurla birlikte toprak, istinat duvarına ve oradaki evlere zarar vermiş. İstinat duvarının bir kısmı yıkılmış. Jeolojik etüt raporu düzenleyeceğiz. Kaymakamlık ve belediyeye resmi yazıda yazılacak evler için. Öğrenci yurdu inşaatı da şu an için durduruldu" dedi.

Heyelan nedeniyle evlerinden tahliye edilenlerden 62 yaşındaki Saime Yavuz, sabah gürültüyle uyandıklarını belirterek, "Baktık ki üstten aşağıya toprak indi. Benim evim de oraya sınır. Hiçbirşey almadan çıktık. Çoluk-çocuk sokakta kaldık. Bizi otele yerleştirdiler" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İtalya’da beş yılda beşinci hükümet

SONRAKİ HABER

Hitler’in evine el konulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...