Somalı aileler Şirvan'daki madenci ailelerini ziyaret etti

Sosyal Haklar Derneği ve Somalı Şehit Madenci Aileleri, Şirvan'da meydana gelen faciada yaşamını yitiren 16 madencinin ailelerine desteğe gitti. 

15 Aralık 2016 13:49
Paylaş

Sosyal Haklar Derneği ve Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde kömür madeninde 301 madenciye mezar olan göçükte yaşamını yitirenlerin ailelerinin kurduğu Somalı Şehit Madenci Aileleri, Siirt Şirvan'daki Ciner Grubu'na ait bakır madeninde 17 Kasım'da meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 16 işçinin ailesini ziyaret etti. 

Ziyarette, Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur ve daha önce de Şirvan’a giderek Şirvan raporunu hazırlayan avukatlardan Evren İşler ile Soma davası avukatlarından Özgür Karaduman da yer aldı. 

Ailelerle görüşen misafirler, acıları paylaşarak, başsağlığı dileklerinde bulundu. Konuya dair Sosyal Haklar Derneği tarafından paylaşılan "SHD ve Soma Şehit Madenci Aileleri, Şirvan'daki İş Cinayetinin Birinci Ayında Şirvan'a gidiyor" başlıklı duyuru metninde şu ifadelere yer verildi.

"Soma-Şirvan 1654 kilometre uzakta aynı acı! Şirvan’daki iş cinayetinin birinci ayında Şirvan’dayız! Siirt Şirvan’da 17 Kasım gecesi yaşanan iş cinayetinin ardından bir ay geçti ve ancak birinci ayın sonunda 16'ncı işçinin cansız bedenine ulaşılabildi. Ülkenin 780 bin kilometre karesinin 81 ilinde yaşanan iş cinayetlerinin orta yönü, kâr hırsıyla insan emeğinin bir iş aletinden farksızlaştırılması; göz göre göre gelen bir sosyal cinayetlere karşın alınmayan önlemler ve sonuç: on binlerce insan hayatının yok edilmesi…

Ülkenin en batısında Soma’da 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin yaşamı tarihin en büyük iş cinayetiyle yok edildi. Hukuk süreci ailelerin mücadelesiyle devam ederken daha nice cinayetlere tanık olduk. Ve 17 Kasım 2016’da ülkenin en doğusuna geldik. Siirt Şirvan’da 16 insan hayatını yok eden aynı kâr hırsı. Batıyla doğunun acısı bir. Soma ve Şirvan 1654 kilometre arayla aynı gözyaşını akıttı. Sosyal Haklar Derneği ve Somalı Lehit Madenci Aileleri, Şirvanlı aileleri ziyaret edecekler; mücadelelerinde destek ve dayanışmalarını bildirecekler." (DİHABER)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul ‘Ay Işığı’ ile açılıyor

SONRAKİ HABER

Gündem Çocuk'tan dayanışma etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...