15 Aralık 2016 13:21

Dört cezaevinde işkence iddiası

Burhaniye T Tipi, Balıkesir Kepsut L Tipi ve Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi ile Adana Kürkçüler Cezaevi işkence iddialarıyla gündeme geldi.

Paylaş

Burhaniye T Tipi, Balıkesir Kepsut L Tipi ve  Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi ile Adana Kürkçüler Cezaevi işkence iddialarıyla gündeme geldi.

2 Aralık tarihinde Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde müvekkilleri ile görüşen avukat Mazlum Demirbağ ve 8 Aralık tarihinde Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevi ve Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan müvekkilleri ile görüşen avukat Şükran Öztürk, cezaevlerinde tutuklular üzerinde uygulanan işkence ve kötü muamelenin giderek arttığını söyledi. Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevi’ne 15 siyasi tutuklunun sevk edildiğini aktaran Demirbağ, cezaevinde infaz koruma memurlarına asker elbisesi giydirildiğini ve siyasi tutukluların ağır şekilde darp edildiğini belirtti.

Tutuklulara zorla çıplak arama uygulaması dayatıldığını vurgulayan Demirbağ, “Tutsaklar çıplak aramayı kabul etmediklerinden dolayı zorla soyulmuşlardır. Zorla soyulma esnasında tutsaklar darp edilmiştir. Elleri ters kelepçe şeklinde kelepçelenen tutsakların kafaları beton olan zemine vurulmuştur. Tutsakların vücutlarına ayakları ile basarak darp etmişlerdir” diye konuştu.  Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen tutukluların da çıplak arama esnasında darbedildiğini aktaran avukat Şükran Öztürk de, “Darp esnasında İsmail Taş isimli tutsağın kulak zarı patlatılmış. Doktorlar ise ‘daha önceden olmuş’ diye rapor vermişler” dedi.

GARDİYANLAR GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞ!

Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde ise gardiyanlar tarafından darbedildiğini sağlık raporuyla kanıtlayan Emre Erdem isimli hükümlünün savcılığa yaptığı şikayet başvurusu, takipsizlikle sonuçlandı. Savcı, kamu görevlilerinin  "görevlerini yerine getirdiği"ni savundu.

15 kişilik gardiyan grubunun saldırısına uğrayan Erdem, cezaevi reviri ve Adli Tıp Kurumu’ndan darp raporu alarak, gardiyanlar hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak hemen akabinde gardiyanlar da Erdem hakkında kendilerine “Faşist köpekler” dediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ancak bu süre boyunca gardiyanların suç duyurusunu işleme koyan savcılık, Erdem’in suç duyurusunu ise reddetti. Erdem hakkında ayrıca 36 disiplin soruşturması açıldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Behçet Yıldırım, Meclis kürsüsünde Baluken'in mesajını okudu

SONRAKİ HABER

'Demirtaş'ın bugünkü davası yargıya müdahalenin resmidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...