15 Aralık 2016 12:58

Balyoz'dan yargılanan Tümamiral ve Albaylara manevi tazminat

Balyoz davasında yaklaşık 3,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat eden emekli Tümamiral ve Albaylara manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Paylaş

Mahkeme, emekli Tümamiral Mustafa Aydın Gürül, Albaylar Ertuğrul Uçar ve Taylan Çakır'a 500'er bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davacı Emekli Tümamiral Mustafa Aydın Gürül ve avukatı katıldı. Gürül'ün avukatı Ayşe Gül Hanyaloğlu maddi ve manevi tazminat taleplerinin kabul edilmesini talep ederek, "Müvekkilim ve silah arkadaşlarının sistematik bir şekilde hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmış olduğu 15 Temmuz kalkışma hareketi ile daha da belirginleşmiş durumdadır. Biz hukuk devletinin gerekliliklerinin yerine getirilerek müvekkilimin talep etmiş olduğu maddi ve manevi tazminat talebinin yerine getirilmesini talep ederiz" dedi.

500 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT

Mahkeme heyeti davacı Gürül'ün tutuklandığı ve serbest bırakıldığı süreler gözetilerek "uğramış olduğu manevi zararlarının karşılığı olarak" 500 bin lira manevi tazminatın davalı Maliye Hazinesi'nden alınarak Gürül'e verilmesine karar verdi. Mahkeme, maddi tazminat talebinin ise reddine karar verdi. Gürül'ün adına avukatı tarafından açılan davada yaklaşık 3,5 yıl ceza evinde kalan emekli Tümamiral için 1 milyonu manevi, 65 bin 898 lirası maddi toplamda 1 milyon 65 bin 898 lira talep edilmişti.

MADDİ VE MANEVİ TOPLAM 557 BİN 723 LİRA

Aynı mahkeme, Balyoz davasında yaklaşık 3,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat eden ve 500 bini manevi, 89 bin 760 lirası manevi olmak üzere toplamda 589 bin 760 lira tazminat talep eden Albay Ertuğrul Uçar'ın da talebini karara bağladı. Mahkeme 57 bin 723 lira maddi, 500 bin lira da manevi tazminatın davalıdan alınarak Uçar'a verilmesine karar verdi.

500 BİN LİRA DA DİĞER ALBAYA

Mahkeme öte yandan yine 3,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat edip haksız tutuklulukta kaldığı süre için 750 bin lira manevi tazminat talep eden Albay Taylan Çakır'ın ise 500 bin lira manevi tazminat almasına hükmetti (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu KESK'i ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Fırtınada devrilen billboard, 2 öğrenciyi yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa