15 Aralık 2016 11:58

7 ilde onlarca tutuklama yapıldı

Birçok ilde gözaltında bulunan onlarca kişi tutuklandı. Gün içinde yeni gözaltı operasyonları yapıldı. 

Paylaş

Farklı kentlerde gözaltına alınan birçok kişi çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Gün içinde de birçok mahallede onlarca kişi gözaltına alındı. 

VAN 

Van’ın Başkale İlçesinde Salı günü sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 7 kişiden 5’i “Örgüte yardım ve yataklık” İddiasıyla tutuklandı. İlçe jandarma karakolunda tutulan, Feyyaz Erbay, Öztürk Bayer, Mithat Bayer, Bayram Şakrak, Mehmet Ümit Güler ve Bayram Baykara dün gece savcılığa sevk edildi. Dosyaya daha sonra dahil edilen Refik Tayfun ile Bayram Baykara serbest bırakılırken, diğer 5’i tutuklandı. 

MARAŞ 

Maraş’ın Elbistan İlçesinde dün jandarmanın yaptığı ev baskınlarında gözaltına alınan diyaliz hastası Bayram Bozkurt ve Ali Kırık İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ki işlemlerinin ardından Elbistan Adliye'sine sevk edildi. Sosyal medya paylaşımlarından dolayı “Örgüt propagandası” iddiası ile savcıya ifade veren Kırık ile Bozkurt, çıkarıldıkları mahkeme tarafından aynı gerekçe ile tutuklandı. 

Elbistan Cezaevi'ne götürülen şahıslardan Bayram Bozkurt’un her iki böbreğinin iflas ettiği, bundan kaynaklı haftada dört gün diyalize girdiği öğrenildi. 

DİYARBAKIR 

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 6 Nisan’da uzman çavuş Muhammed Sait Çelik'in öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 8 Aralık’ta 23 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 28 kişi, savcılığa çıkarıldı. Savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 28 kişiden, 8’i tutuklandı, 11’i ise “adli kontrol” kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 7 kişi de tutuksuz yargılama kararıyla serbest kaldı. 

MUŞ 

Muş’ta 9 Aralık’ta gözaltına alınan HDP PM Üyesi Nimet Sezgin DBP eski ilçe eşbaşkanları Nürsel Yiğit ve Naif Erol, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Çetin Kaya, Bulanık eski Belediye Başkanı Ziya Karakaya, Malazgirt esik Belediye Başkanı Nuri Balcı ile Sani Sonduk, Mükremin Gür ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından 9 kişi “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım yataklık” iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ADANA 

Adana'da bir hafta önce yapılan ev baskınında gözaltına alınan Songül Çetin, Hüseyin Çetin ve İlyas Aksu dün gece emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 3 kişi "örgüte yardım ve yataklık etmek" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Hakimlik 3 kişiyi aynı suçlamalarla tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Ceyhan'da gözaltına alınan 3 çocuk emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 3 çocuk "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla sorgu hakimliğine tutuklanma talebiyle sevk edildi. Hakimlik aynı suçlamalarla 3 çocuğu tutuklayarak, cezaevine gönderildi. 

Öte yandan, HDP il ve ilçe eşbaşkanlarının aralarında olduğunu 50 kişinin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

HAKAKRİ

Hakkari’de önceki gün gözaltına alınan 6 kişi emniyetti işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 2’si serbest bırakılırken, Belediye Meclis Üyesi Nasrettin Arslan, emekli imam İzzettin Yalçın, Beyan Seven ve Ayhan Saklı, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İZMİR 

İzmir'in Tobalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde TEM ve özel harekat polislerince bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Torbalı ve Menderes Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturma kapsamında sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında "örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltın alınan 8 kişinin Torbalı Emniyet Müdürlüğüne götürüldükleri öğrenildi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP’li bakanlar, Gökçek’e karşı mimarların yanında yer aldı

SONRAKİ HABER

Yazar Seray Şahiner’in gözaltına alınması Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...