15 Aralık 2016 10:35

DİB ‘OHAL değil demokrasi’ kampanyası başlattı

Demokrasi İçin Birlik Meclisi, OHAL’in kaldırılması ve KHK’lerin iptal edilmesi için kampanya başlattı.

Paylaş

Demokrasi İçin Birlik OHAL’e değil demokrasiye ihtiyacımız var diyerek OHAL’in kaldırılması, KHK’lerle yaratılan hak ihlalleri ve toplumsal mağduriyetlerin sona erdirilmesi hedefiyle, bir kampanya başlatıyor.
 
OHAL’in hukuk dışılığına vurgu yapan Birlik, OHAL’le birlikte milyonların hayatını etkileyen uygulamaların, toplumsal mağduriyetlerin, ağır insan hakları ihlallerinin ortaya çıktığını ifade ediyor.

OHAL’i U Z A T M A!

Binlerce kişinin işinden edildiğine, gazetecilerin, yazarların hapse atıldığına, belediye başkanlarının yerine kayyım atandığına vurgu yapan Demokrasi İçin Birlik, “OHAL’e değil demokrasiye ihtiyacımız var. Demokrasi İçin Birlik olarak OHAL’in kaldırılması, KHK’lerle yaratılan hak ihlalleri ve toplumsal mağduriyetlerin sona erdirilmesi hedefiyle, “Uzatma” kampanyası başlatıyoruz” duyurusu yaptı.

“Uzatma” sloganı ile başlatılan bu kampanya çerçevesinde “15 Aralık Perşembe, 21.00’de sosyal medyada #UZATMA etiketi altında buluşalım” diyen DİB herkesi desteğe davet ediyor.

Duyuru metninde şu ifadeler yer aldı:

“DİB olarak OHAL’e değil demokrasiye ihtiyacımız var. Ülkenin geleceğini bütün yurttaşların yaşamını belirleyen anayasanın değiştirilmesi basın ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin ortadan kaldırıldığı koşullarda tartışılamaz. OHAL koşulları ülkeyi tek adam rejimine sürüklemek için kullanılamaz. Barış içinde yaşayabilmek, geleceğe dair umudumuzu diri tutabilmek için demokrasiye ihtiyacımız var. Yarınımızdan kaygı duymadığımız, huzurlu ve güvenli bir yaşam için demokrasiye ihtiyacımız var. OHAL’i U Z A T M A!” diyerek herkesi kampanyaya destek vermeye çağrıyoruz.”

DEMOKRASİ İÇİN...

Demokrasi İçin Birlik; katılımcı ve çoğulcu yeni bir demokrasiyi, her türlü farklılığın tanındığı ve bu farklılıkların kamusal alanda yer bulduğu bir demokratik yaşamı hedefleyen, herkesin eşit ve çoğulcu bir anlayışla katıldığı, hiçbir siyasi görüş ya da partinin şemsiyesi altında olmadığına vurgu yapan bir birlik hareketi olarak yola çıktı.

28 Haziran 2016’da bir araya gelen yüzü aşkın platform, inisiyatif örgüt ve kurumla demokrasiden yana bireylerin başlattığı hareket, 23 Ekim’de bine yakın kişinin katıldığı bir demokrasi buluşması düzenleyerek OHAL ve KHK’lar, Başkanlık Sistemi, Laiklik ve Barış başlıkları altında dört temel mücadele alanı belirlemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Tümer: Çocuklara yurt yapın

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa