15 Aralık 2016 10:40

CHP Milletvekili Tümer: Çocuklara yurt yapın

CHP'li Zülfikar İnönü Tümer, 12 kişinin yanarak can verdiği yurt yangını ile yüzleşilmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, mecliste yurt yangını ile gündeme gelen Aladağ’ın okulu, yolu dahi olmayan Köprücük, Karahan ve Kışlak köylerine dikkat çekti. Tümer, kullanılmayan ve bir yıl sonrasına devredilen ödeneklerin bir kısmının yerel yönetimlere aktarılmasını, bir bölümünün de yurt yapımı için harcanmasını istedi.

'ÇOCUKLARIMIZ YURTLARDA BARINMAYA ZORLANMAMALIDIR

Aladağ’da 11’i çocuk olmak üzere 12 kişinin yanarak can verdiği yurt yangını ile yüzleşilmesi gerektiğini ifade eden Tümer, “İlköğretim çağındaki çocukların ailelerinden uzakta çeşitli kesimlerin idaresindeki yurtlarda barınmak zorunda bırakılmasının korkunç sonuçlar doğurduğunu vurguladı.Cenazelere katılıp bizzat ziyaret ettiği Aladağ’ın dağ köylerinde, ulaşım, eğitim, sağlık ve sosyal imkanlardan yoksun yaşayan Köprücük, Karahan ve Kışlak’taki gibi Türkiye’nin birçok köyünde ilkokul dahi bulunmamasının hiçbir haklı gerekçeye dayandırılamayacağını kaydeden Tümer, “Okul ve öğretmen yetersizliği nedeniyle küçük çocuklarımızın çeşitli yurtlara mahkum edilmesinin önüne geçmek zorundayız. Söz konusu yerlerde kapatılan okullar yeniden açılmalıdır. İlköğretim çağındaki çocuklarımız yurtlarda barınmaya zorlanmamalıdır” dedi.

Bir yandan bütçede bazı kurumların ödenekleri kullanılamazken bazı kurumlar da ödeneksizlikten yeterli hizmeti üretemediğini söyleyen Tümer,  “Örneğin, TRT'ye her türlü gelirden kaynak aktarılırken başta eğitim, sağlık, kültür ya da yerel yönetimler için yeterli ödenek bulunamamaktadır. Bu şekilde kullanılamayan ödenekler, gelecek seneye devredilmek yerine, örneğin öğrenci yurtları yapımında kullanılabilir” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD tutuklu siyasetçilerin cezaevi koşullarını açıkladı

SONRAKİ HABER

DİB ‘OHAL değil demokrasi’ kampanyası başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...