15 Aralık 2016 10:41

Tuğluk: HDP siyaset dışına itiliyor

HDP, partilerine dönük saldırı ve gözaltı operasyonlarına ilişkin son güncel bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, 2 Ekim tarihinden bu yana bin 831 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 360’ının tutuklandığı bilgisini verdi. Tuğluk, gözaltı operasyonlarının “siyasi intikam operasyonu” olduğunu kaydedip, HDP’nin siyaset dışına itilmek istendiğine dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk Komisyonu, son birkaç gün içerisinde partilerine dönük saldırı ve gözaltı operasyonlarına ilişkin son güncel bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Konuya ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlenirken, toplantıda Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, açıklamalarda bulundu.

45 GÜNDE 360 TUTUKLAMA

Tuğluk, 2 Ekim 2016 tarihinden bu yana bin 831 kişi gözaltına alındığını bunlardan 360’ının tutuklandığı bilgisini verdi. Tutuklananlardan 21’i HDP, 17’sinin de DBP il eş başkanı olduğunu söyleyen Tuğluk, 63 belediye eş başkanının tutuklandığını 43 belediyeye de kayyım atandığını söyledi. Tuğluk, HDP’li 12 milletvekili ile birlikte 4 Merkez Yürütme Kurulu ve 3 Parti Meclisi üyesinin de tutuklu olduğunu aktardı.

Tuğluk, partilerinin siyasi bir kırımla karşı karşıya kaldığının altını çizerek, “Burada dikkat çekilmesi gereken mesele parti binalarına baskından sonra resmi evraklarımıza el konularak, siyasi faaliyetlerimiz engelleniyor” dedi.

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıları kınadıklarını bir kez daha dile getiren Tuğluk, “HDP barıştan ve yaşamdan yanadır. Patlayan bombaların sorumlusu kimdir? Neden çözümü tartışmıyorken, bu bombalar patlıyor. Patlayan bombaların sorumluluğu hükümettedir. Bombaları engelleyemedikleri için sorumluluğu HDP’ye atmaya çalışıyorlar. Gerekli engellemeyi beceremeyenler sorumludur. İlgili bakanlar istifa etmelidir. Sorumluluğu partimize yüklemek akıl kârı değildir. Bu olayları gerekçe göstererek, HDP’siz bir meclis yaratmak ve referandum yapmak istiyorlar” diye konuştu.

7 HAZİRAN’IN İNTİKAMI ALINIYOR

HDP’ye dönük operasyonları “siyasi intikam operasyonu” olarak tanımlayan Tuğluk, bununla 7 Haziran seçimlerinin intikamının alınmak istendiğini söyledi.

Siyasi iktidara seslenen Tuğluk, “Gücü yetiyorsa HDP ile siyasi mücadele yürütsün. Bunu yapamadığı için tutuklamalarla mücadele ediyor” dedi.

Bu politikaların sorumlusunun doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna dikkat çeken Tuğluk, “Tek adam rejimine karşı olduğumuz için bu saldırılara maruz kalıyoruz. Tek adamlık, diktatörlüktür” ifadesini kullandı.

OPERASYONLAR BARIŞI ISKALATIYOR

HDP olarak barıştan yana olduklarının altını çizen Tuğluk, “Barış isteyen ve bunun için mücadele eden bir partiyiz. Bizlere saldırarak, barış isteyenleri dışarıda bırakmak istemiyorlar. Halk barış istiyor, bizler de halkımızın bu çağrısına dönük politika yürütüyoruz. HDP’ye operasyon yapmak barışı ıskalamaktır. Ne yazık ki bu politikaları yürüten de bu ülkenin cumhurbaşkanıdır” ifadesini kullandı.

Tuğluk, “Birbirimizi yıpratmadan halklar arası kutuplaşma yaratmadan barışa dönelim ve sorunlarımızı konuşalım” dedi.

Meclis’te siyaset yapmaya devam edeceklerini söyleyen Tuğluk, “Çalışmalarımız devam edecek. Bizleri halkımız oraya gönderdi. Halkımızın isteği o mevzide mücadele edilmesidir. İktidar bizi siyaset dışına itmek istese de demokratik siyasete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘HDP SİYASET DIŞINA İTİLİYOR’

Dün Çankaya’da MHP, CHP ve AKP genel başkanlarının bir araya gelişini de değerlendiren Tuğluk, “Partilerin genel başkanları bir araya gelebilirler. 6 milyon oy almış HDP ise bunun dışında tutuluyor. Milli cephe arayışı söz konusu. Ne yapmak istiyorlar bilemiyoruz. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Bizi siyaset dışına atmayı uygulamaya koyduklarının göstergesidir” değerlendirmesi yaptı.
20 Aralık Salı günü Anayasa Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak olan anayasa değişikliğine ilişkin tutumları sorulan Tuğluk, “Tartışmalarımız devam ediyor. Tutumumuz ilgili kurullar tarafından duyurulacak” yanıtını verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP binasına bir ayda 3 kez saldırı düzenlendi

SONRAKİ HABER

İHD tutuklu siyasetçilerin cezaevi koşullarını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...