15 Aralık 2016 10:20

Amed Film Festivali ‘Sınırsız Sinema’ sloganıyla başlıyor

Ertelenen II. Amed Film Festivali'nin 'Sınırsız Sinema' sloganıyla 22-25 Aralık arasında düzenleneceği açıklandı.

Paylaş

II. Amed Film Festivali “Sınırsız Sinema” sloganıyla 22-25 Aralık arasında düzenlenecek.

Festival bu yıl 4-13 Kasım tarihleri arasında yapılacakken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları tutuklanıp yerine kayyım atandı. Bu koşullarda ertelenen festivalin komitesi yaptığı yazılı bir açıklama ile festivalin yeni tarihini ve sloganını paylaştı.

HAKİKATİ ANLATAN FİLMLERİ HALKIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ

Açıklama şöyle:

“Bu koşullar altında sanatın ve sanatçının görevinin, sinmek değil; tam da zamanın gerçeğini anlatmak için sesini yükseltmek olduğunu düşünüyoruz.  

Festivalimiz bu yıl 4-13 Kasım tarihleri arasında yapılacakken, halkın iradesine müdahale edilmiş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları  tutuklanıp  yerine kayyım atanmıştır . Bu koşullarda festivalimiz belirlenen tarihler arasında gerçekleşememiştir. Ancak, kent kimliğinin ve mücadelesinin bir parçası olan festivalin yapılma gerekçeleri hâlâ orta yerde duruyor. Biz, bu koşullarda üzerimize düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmek için festivalimizi halkın özgücü ve demokratik kitle örgütleri desteğiyle yapmaya hazırlanıyoruz.  

Sanat, doğası gereği muhalif bir yapıya sahiptir.  Her koşulda, zulmün, şiddetin ve zorbalığın karşısındadır. Hak, adalet, özgürlük, eşitlik için, kadın, çocuk, mülteci/sığınmacı, göçmen ve yoksulların hakları için, kısacası özgürce yaşanacak bir ortam için hiçbir zorlama olmaksızın, gönüllü biçimde, akıl, vicdan ve onurla yürütülen çalışmalara hiçbir şekilde mühür vurulamaz. Yenilikçi, özgün ve yaratıcı bakış açılarına ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde hakikati anlatan filmleri halkımızla buluşturacağız.

Amed Film Festival için; sinemacı dostlarımıza ve festival ekiplerine dayanışma çağrısı yapıyoruz. Gelin bulunduğunuz kentten ve ülkeden 22-25 Aralık arasında düzenleyeceğimiz 2. Amed Film Festivali’ne güç verelim. Bunun için “Sınırsız Sinema” sloganıyla sadece Amed’de değil, sanatın devrimci gücüne inanan sanatçıların olduğu her  yerde ve her kentte filmlerimizi göstereceğiz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahliye kararı ulaşmadı ama daireleri zorla boşaltıldı

SONRAKİ HABER

HDK İzmir yürütmesi: OHAL derhal kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...