15 Aralık 2016 10:15

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni 5 kişinin davası ertelendi

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma içinde oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 kişi hakim karşısına çıktı.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 kişi hakim karşısına çıktı. 

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan akademisyen Beyza Üstün, gazeteciler Ragıp Duran, Ayşe Düzkan ve Murat Çelikkan ile gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya hakim karşısına çıktı. Çağlayan’da bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üç ayrı duruşmaya sanık nöbetçi yayın yönetmeleri ile Kızılkaya katıldı. Duran, Düzkan ve Kızılkaya’nın yargılandığı davanın duruşmasında eski zabıtların okunmasının ardından mahkeme heyeti sanıkların duruşmadan vareste tutulmasına karar vererek, duruşmayı 14 Şubat 2017 tarihine erteledi. 

Gazeteci Çelikkan ve Kızılkaya’nın yargılandığı davanın duruşmasında ise iddia makamı, mütalaa sunmak için süre istedi. Bunun üzerine duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı yine 14 Şubat 2017 tarihine erteledi. 

Üstün ve Kızılkaya’nın yargılandığı davanın duruşmasında da iddia makamı mütalaa sunmak için süre talebinde bulundu. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Şubat 2017 tarihine erteledi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Yumurtalık’ta Alevi köylerine IŞİD uyarısı

SONRAKİ HABER

HDP İskenderun ilçe binasına bir ayda 3 kez saldırı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...