15 Aralık 2016 09:41

EMEP : Nüfus taşıma kampanyası usulsüz

Emek Partisi: Ordu Büyükşehir Belediyesi , bütçeden belediyeye ayrılan kaynağı arttırmak için usulsuzce il dışından merkeze ikametgah taşıyor

Paylaş

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, başta Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin başlattığı il dışında yaşayanların ikametgahlarını Ordu’ya almalarına yönelik çağrıları eleştirdi.

Asıl olanın TBMM’deki bütçe görüşmelerinde yerel yönetimlere daha fazla kaynak aktarılması için çaba harcamak olduğunu vurgulayan Poyraz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çağrıyı tüm il belediyeleri de yapıyor. Yani her belediye kolaycılığa kaçıyor. İnsanlar nerede yaşıyorsa ve nereden hizmet alıyorsa nüfusa bağlı gelir de o ile gitmeli. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çağrısına uyan ve usulsüz olan ikametgahı Ordu’ya alanlar olabilir ama Ordu’dan da başka illere ikametgah alanların olacağı hesaplanmalı. Bu kampanya doğru olmadığı gibi insanları yasal olmayan işlemlere teşvik anlamına geliyor.” dedi

GÖÇÜ DURDURALIM

Yöneticilerin öncelikle göç etmenin nedenlerini ortadan kaldırmak olduğunu belirten Hikmet Poyraz, “Ordu’nun temel ekonomik girdisi fındık olduğu bilindiği halde fiyat düşüklüğüne müdahale etmeyenlerin kampanyaları anlamsızlaşıyor. Diğer gelir kaynakları olan kivi, balık, bal üreticileri de perişan. Tarım geçim sağlamayınca, merkezde iş olanağı da yok. O zaman insanlar büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Önce ekonomik iyileştirmenin planı yapılmalı.” ifadesini kullandı.

ASIL OLAN BÜTÇEDEN PAY ALABİLMEKTİR

Poyraz eleştirisini şöyle sürdürdü:“Dışardan nüfus girmek, başka illerin hakkına el uzatmak anlamı da taşıyor. Kim, kimin parasına el koymak istiyor? Burada asıl olan şu anda görüşmeleri sürdürülen Bütçeden yerel yönetimlere daha fazla kaynak aktarılmasının sağlanması için çaba harcamaktır. Hükümet AKP’den, belediyeler AKP’den ama hala nüfus transferi peşindeler. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kampanyayı bırakıp, “Yerel yönetimlere daha fazla kaynak istiyoruz” kampanyası yapmalıdır. Büyükşehir kampanyasında da yasal olmayan bu yola başvuruldu ve bugünkü nüfuzumuz ortada. Taşıma suyla değirmen dönmüyor.” (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halep'te tahliyeler başladı

SONRAKİ HABER

Süper Lig'de 15. haftanın hakemleri açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...