15 Aralık 2016 07:21

Meltem Cumbul'dan set isyanı: Bu sette çocuk var!

Meltem Cumbul sette 1 yaşın altında çocuk çalıştırılmak istenmesi üzerine tepki göstererek seti terk etti.

Paylaş

Yönetmenliğini Özcan Alper’in üstlendiği “Kırlangıç Fırtınası” dizisinin oyuncularından Meltem Cumbul sette senaryo gereği 1 yaşın altında çocuk çalıştırılmak istenmesi üzerine tepki gösterdi.

Hürriyet’ten Sinem Vural’ın haberine göre senaryosunu Erkan Birgören ve Betül Yağsağan’ın yazdığı, yapımcılığını Limon Yapım’ın üstlendiği dizide kızını arayan bir anneyi canlandıran Meltem Cumbul, dizinin oyuncu kadrosuna 1 yaşın altında bir bebeğin de dahil edilmek istendiğini öğrenince seti terk etti.

Başkanı olduğu Oyuncular Sendikası’nın “Bu Sette Çocuk Var” adlı kampanyasıyla çocuk oyuncu konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapan Meltem Cumbul, senaryo gereği çekimlerde küçük bir bebeğin yer alması gerektiğini öğrenince tepki gösterdi.

Çocuk oyuncuların çalışma koşullarını belirleyecek olan yönetmelik hâlâ çıkmadığı için çocuk işçi çalıştırma kuralları konusunda çalışmalar yapan Cumbul, ekibe çekimlere devam etmeyeceğini söyledi. Set ekibinin ünlü oyuncuyu ikna etme çabaları sürüyor.

Meltem Cumbul’un Fikret Kuşkan’la başrolü üstlendiği “Kırlangıç Fırtınası”nın Ocak ayında yayına başlaması planlanıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Veli Ağbaba: IŞİD'in sevkıyat zinciri araştırmalı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da Cuma günü için kar uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...