15 Aralık 2016 05:57

Gazetecilere yönelik baskılar Almanya'da protesto edildi

Türkiye’de basına yönelik saldırı ve tehditler Almanya’nın Stuttgart şehrinde gerçekleştirilen mitingle protesto edildi.

Paylaş

Ali Çarman
Stuttgart

Almanya’nın önde gelen gazeteci örgütlerinden; Alman Gazeteciler Birliği (DJV), ver.di, Sınır Tanımayan Gazeteciler(RSF), Alman Gazeteciler Sendikası (DJU) ve Alman Sendikalar Birliği (DGB) nin çağrısını yaptığı miting akşam saat 17.00 de Wilhelmplatz meydanında gerçekleştirildi.

Gazeteciler Birliği adına Dagmar Lange’in yaptığı konuşmada: “Binbir zorlukla görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımızla dayanışma için buradayız. Güçlü ve özgür basın güçlü demokrasilerde olur.” dedi.

Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yilmaz ise konuşmasında; AKP Hükümeti tek dil, tek bayrak, tek millet gibi ırkçı-milliyetçi bir söylemle basına yaklaşmakta. Sendikamıza büyük saldırılar var, üyelerimiz tehdit ediliyor. Burada yapmış olduğunuz miting ve dayanışmacı tutumunuz bizler için çok çok önemlidir diyerek, demokrasi için dayanışma çağrısı yaptı.

Kapatılan Hayatın Sesi TV’nin gönüllü çalışanlarında ve DIDF Gençlik Yöneticisi Alev Bahadır’da mitingde söz alarak, “Hayatın Sesi TV’nin Türkiye’de sendikaların eylemlerinin sık sık yansıtan muhalif bir kanal olduğu halde kapatılmasını protesto ediyoruz. Gerçekler yasaklarla karartılamaz.” Dedi. 

Sınır Tanımayan Gazetecilerin açıklamasında Türkiye’nin basın özgürlüğü sıralamasında 151.olmasının utanç verici bir tablo olduğunu belirtti.

Necmiye Alpay, Aslı Erdoğan, Mehmet Altan, Selahattin Demirtaş’ın resimleri ve özgür basın susturulamaz yazılılı dövizler mitingde taşındı. İki saat süren mitingte son sözü ver.di adına Siegfried Heim aldı. Siegfried, “Bir ülkede 11 Televizyon kanalı, gazete ve dergiler kapatılıyorsa bizler burada sessiz kalamayız, kalmamalıyız.” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Rize’de zincirleme kaza

SONRAKİ HABER

Başkale’de 5 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa