14 Aralık 2016 21:45

Maliye Bakanı: Paranızı getirin, soruşturma açılmayacak

Ekonomideki olumsuz gidişatı engellemek isteyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, yurtdışı varlıkları ülkeye getirme çağrısını yineledi.

Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonomideki olumsuz yönlü gidişatın önüne geçebilmek için vatandaşlara yurt dışında bulunan varlıkları ülkeye getirmeleri çağrısını yineledi. Ağbal, vatandaşların gönül rahatlığıyla para, döviz, altın, menkul kıymeti Türkiye'ye getirebileceğini ileri sürdü.

‘KARAPARAYA SORUŞTURMA AÇILMAYACAK’

Naci Ağbal, bakanlığının 2017 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, global ekonomi ve Türkiye ekonomisinde önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçtiklerini söyledi. Ağbal konuşmasında “Vatandaşımız müsterih olsun, her türlü varlığını getirsin; hiçbir soruşturma açılmayacak, araştırma ve inceleme yapılmayacak. Çünkü, biz inanıyoruz ki vatandaş buraya getirip parasını beyan ettiğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kayıtlı sistemine bunu dahil ediyor. O andan itibaren sisteme kayıtlı bir para oluyor. Bunu yurt dışındaki bir bankadaki hesaptan getirecek” ifadeleriyle karaparanın önünü açtı ve yasadışı bu parayı Türkiye’de aklama çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Capital 500 ödülleri dağıtıldı

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki Gazeteci Hüsnü Mahalli hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...