14 Aralık 2016 21:18

AB Liderleri toplanıyor, gündem Türkiye'yle müzakereler

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Türkiye-AB müzakereleri ele alınacak.

Paylaş

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Brüksel'de düzenlenecek zirvede bir araya gelecek. Toplantıda Avrupa Parlamentosu’nun müzakereleri durdurma yönündeki kararının ardından Türkiye ile olan ilişkiler de ele alınacak.

AB Bakanlar Konseyi’nin dün Brüksel’de düzenlenen toplantısında Türkiye ile üyelik müzakerelerinin akıbetine ilişkin bir rota belirlenemedi. Birliğin 27 üyesi Avusturya’nın “müzakereleri dondurma” kararına karşı çıkarken, “Yeni fasıl açılamayacağını” ise Slovak Dönem Başkanlığı açıklamasıyla kayda geçirdi ve “tam üyelik” yerine sürecin “ucu açık” tutumunu tekrarladı. Avusturya, Türkiye karşıtlığında 27 ülkeye karşı yalnız kalırken Türkiye ile fiilen durmuş olan müzakere sürecinin resmen durdurulmasına yönelik bir karar alınmamış oldu.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, zirve gündemi hakkında liderlere gönderdiği mektubunda, sığınmacı krizi, Türkiye-AB mutabakatının uygulanması, Ukrayna-AB Ortaklık Anlaşmasının onaylanması, Suriye'deki durum, Avrupa'nın güvenliği, ekonomik durum ve Brexit konularının ele alınacağını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başkanlık teklifi 20 Aralık'ta komisyonda

SONRAKİ HABER

Capital 500 ödülleri dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa