14 Aralık 2016 16:07

Eylemlerin yasaklanmasına ilişkin araştırma önergesi verildi

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul OHAL kapsamında  eylem ve etkinliklerin yasaklanmasına dair TBMM'ye araştırma önergesi sundu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, OHAL kapsamında  eylem ve etkinliklerin yasaklanmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) araştırma önergesi sundu.

Demokratik eylem ve etkinliklerin düşünce ve ifade özgürlüğü ile doğrudan bağlantılı olduğunun altının çizildiği önerge metninde baskı, hukuk dışı olarak nitelenecek yaptırımlar karşısında yurttaşların haklarını koruyacak hukuki yolların kapalı olmasının rejimde sistemli bir hukuk dışılığın hakim olduğu anlamına geldiği belirtildi.

OHAL kapsamında anayasanın askıya alınması ile birlikte demokratik birçok hakkın askıya alındığının vurgulandığı metinde, "Bunlardan biriside özgür barışçı ve silahsız toplantı veya gösteri düzenleme hakkıdır. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklanması bir keyfiyete dönüşmüş durumdadır. Birçok ilde valiliklerin vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda toplantı, gösteri, basın açıklaması ve yürüyüşler yasaklanmaktadır. Eylemler yasaklanırken sürekli güvenlik gerekçesinin gösterilmesi yerine devletin eylem ve etkinliklerin güvenliğini sağlama sorumluluğunu yerine getirerek temel hak ve özgürlüklerden olan toplanma hakkının engellenmemesi gerekiyor." ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahallenin ortasında nükleer atık ayrıştırılmaz

SONRAKİ HABER

Amedspor Fenerbahçe'yi konuk edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...