14 Aralık 2016 15:57

Filiz Kerestecioğlu: 7 kadın vekil tutuklu

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu 2017 bütçe görüşmelerinde söz aldı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu 2017 bütçe görüşmelerinde söz aldı. 

Kadınları erkeklerin hedefi haline getiren söylemlere HDP olarak sürekli değindiklerini, kadının erkekle eşit olduğunun her alanda her insan tarafından ifade edilmesi gerektiğini söyleyen Kerestecioğlu, bu duruma yanlış politikalarla bakanlar ve Cumhurbaşkanının söylemlerinin neden olduğunu ifade etti.

'7 KADIN MİLLETVEKİLİ TUTUKLU'

Ülkede seçilmiş kadınların olduğunu hatırlatan Kerestecioğlu, "Bu kadınlar kadın cinayetlerine karşı mücadele eden kadınlardı. HDP kadın vekil sayısını arttırmaya çalışırken, birileri bu sayıyı azaltmaya çalışıyor. Dün gözaltına alınıp sonra tutuklanan Grup Başkanvekilimiz Çağlar Demirel ve Kadın Meclisi Sözcümüz Besime Konca'nın da dahil 7 kadın milletvekilimiz tutuklanmıştır." diyerek "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da bu konuda bir tepki vermesi gerekirdi" şeklinde konuştu.

BESİME KONCA'YA İŞKENCE

"Kadın Meclisi Sözcümüz Besime Konca'nın işkenceye uğramış olması korkunç bir durumdur" diyen Kerestecioğlu, emniyet  görevlilerinin Konca'yı, Diyarbakır'dan Batman'a götürülene kadar işkenceye tabi tuttuklarını ve Konca'nın "Yerin ya musalla taşı ya da cezaevi" gibi sözlerle provoke edildiğini söyledi.

'PARLAMENTO KENDİ İTİBARI İÇİN TUTUKLAMALARIN KARŞISINDA DURMALI'

Besime Konca'nın bu parlamentonun bir milletvekili olduğunu ve söz konusu olanın HDP'nin değil, Parlamentonun itibarı olduğunu belirten Kerestecioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu Meclis kendi itibarı için bir şeyler yapmak istiyorsa, aynı zamanda Meclis Başkanının da buna tepki göstermesi, hiçbir milletvekilline işkence yapılamayacağını, hiçbir insana işkence ve kötü muamele yapılamayacağını da çok net olarak ifade etmelidir."

'ÇOCUK HAKLARI DAİMİ KOMİSYONU KURULMALI'

Çocuk Hakları Daimi Komisyonunun bu Meclis'te derhal kurulması ve faaliyete başlaması gerekliliğine vurgu yapan Kerestecioğlu, Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonunda bir rapor hazırlandığı ancak raporun hala Meclis'e sunulmadığını söyledi. Kerestecioğlu ayrıca, "Bu Meclisin her zaman kadınlardan ve çocuklardan daha önemli işleri oluyor maalesef." ifadelerini kullandı.

'KOMİSYON ÜYELERİ ERKEKLERDEN OLUŞUYOR'

"Bir tarafta fotoğraflarımızın görülmesini engellemek için kameramanlar herhalde talimatla uğraşırken, diğer tarafta, bakanlarımızın arkasındaki manzarayı da görmediler." diyen Kerestecioğlu şöyle konuştu: "Sadece erkekler oturuyor orada. Uzmanlar, bürokratlar… maalesef sadece erkeklerden oluşuyor. Aslında kameramanların bunu da göstermesi gerekiyordu halkımıza." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal medya paylaşımlarından 4 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta okul bahçeleri gölete döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...