14 Aralık 2016 14:12

Öğrencilerin eline idam ipi veren öğretmen Meclis gündeminde

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, öğrencilerinin eline idam ipi verip fotoğraf çeken öğretmen hakkında soru önergesi verdi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, kamuoyunda öğrencilerin eline idam ipi verip fotoğraf çektirerek sosyal medyada paylaşan öğretmenin nefret söylemi hakkında Milli Eğitim Bakanına sorulmak üzere TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

İstanbul'da TOKİ BAşakşehir Osmangazi İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmenin, sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlar ve görsel içeriklerin kamuoyunda geniş yer bulduğunun belirtildiği önerge metninde, fotoğrafı çektiren öğretmenin paylaşımlarında fotoğrafın altına "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkaaaan...! Adalet istiyoruz" yazdığı ifade edildi. Öğretmenin daha önce de buna benzer paylaşımlar yaptığının altının çizildiği önerge metninde, şu sorulara yer verildi:

1.     A. E. isimli öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığı ve açığa alındığına dair kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru mudur?
2.     A. E. isimli öğretmenin paylaşımları hakkında şikayet üzerine mi bilgi sahibi oldunuz?
3.     A. E. isimli öğretmen hakkında daha evvel yapılmış şikayet başvurusu oldu mu? Olduysa şikayet başvurularının neticesi ne olmuştur?
4.     A. E. isimli öğretmenin söylemleri hakkında ayrıca Savcılığa suç duyurunda bulundunuz mu? Yahut yapılmış bir suç duyurusu olmuş ise Bakanlığınızın müdahil olması gündeminizde midir?
5.     A. E. isimli öğretmenin, çocukların ellerine idam ipi vererek poz verdirmesini pedagojik ve psikolojik olarak doğru buluyor musunuz?
6.    Eğitimcilerin çocukların ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyici yaklaşımlarına dair önlem alıyor musunuz?Yaşanan bu örneğin ardından bu konuda yeni bir çalışma yürütülmesi ve yeni tedbirler alınması gündeminizde olacak mıdır?
7.    TOKİ Başakşehir Osmangazi İlköğretim Okulu'nda A.E.’nin öğrencilerinin yaşadıkları olaylardan ve öğretmenlerinin söylemlerinden kaynaklı maruz kaldığı zararın telafisi adına bir çalışma yürütecek misiniz?
8.    A.E. isimli öğretmenin ölümü çağrıştıran idam ipini çocukların eline vermiş olmasını ve geleceğimizin teminatı olan çocukların nefret ve ölüm dili ile yetiştirilmesini endişe verici buluyor musunuz? 
9.    Eylül ayında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile 28 bin 163 öğretmen ihraç edilmiş olup öğretmenlerin ihraç gerekçesi sosyal medya paylaşımları olduğu halde A.E.’nin nefret söylemi içeren sosyal medya paylaşımları meşru mu görülmüştür?
10.    28.163 öğretmen sadece barış içeren söylemleri yahut eleştiri hakkı kapsamındaki söylemlerinden ötürü görevden alınırken çocuklara nefret aşılayan A.E.’ye gösterilen toleransın gerekçesi nedir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zülfü Livaneli: Umutsuz olmaya hakkımız yok

SONRAKİ HABER

Hüda Kaya: Mavi Marmara davasını sattınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...