14 Aralık 2016 14:04

Dilan Dirayet Taşdemir: Türkiye’yi troller yönetiyor

Tutuklanan Besime Konca’nın yerine konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir “Ülkeyi, ismini cismini bilmediğimiz troller yönetiyor” dedi.

Paylaş

Cezaevinde tutulan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca yerine konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, şunları söyledi:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesi üzerine Siirt Milletvekilimiz Besime Konca dile getirecekti ama maalesef Besime arkadaşımız önceki gece yarısı, Grup Başkanvekilimiz Çağlar Demirel ile birlikte araçlarının önü kesilerek gözaltına alındı. Besime arkadaşımız araçtan zorla indirildi, elleri kelepçelenerek gece yarısı Batman'a götürüldü. Batman'da ne hikmetse tutuklama kararı vermeyen mahkemenin kararı birkaç saat sonra değişti. Besime arkadaşımızı sorumlu olarak gördükleri fiillerde ne değişti de Besime arkadaşımız tekrar Diyarbakır'da gözaltına alındı ve yine tutuklama kararı verildi? 

İki arkadaşımız da bugün Kandıra Cezaevi'ne götürüldü. Elbette ki, partimize ve kadınlara yönelik bu politikalar yeni değil. 4 Aralık'tan beri partimize, kadınlara yönelik ciddi bir linç kampanyası başlatılmıştır. Bizler teker teker hedef haline getiriliyoruz. Ülkeyi, ismini cismini bilmediğimiz troller yönetiyor. Kimin tutuklanacağını, hangi cezayla cezalandırılacağını troller söylüyor. Ardından mahkemeler devreye giriyor ve tutuklama kararı çıkıyor. 

‘REİSLİK’ KAVRAMI SİYASETİN EN TEPESİNE OTURTULDU’

Ülkenin kadın-erkek eşitliğine inanmadığını açıkça beyan eden bir hükümet ve bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetildiğini söyleyen Taşdemir: “Yıllardır eşit haklar, eşit muamele ve eşit ve özgür bir yaşam için mücadele ediyoruz. "Aile reisliği" kavramını bizler Anayasa'da, yürütmede kaldırmak için mücadele ederken, hükümet "reislik" kavramını siyasetin en tepesine oturtuyor” dedi.

AKP İKTİDARI OHAL’İ DAHA DA AĞIRLAŞTIRDI

Baskıcı politikaların kadınlar açısından yüz yıllardır bir OHAL süreci olduğunu vurgulayan Taşdemir şunları söyledi: “Bugün istatistiklere baktığımızda evde, iş yerinde, sokakta, cezaevlerinde, siyasi partilerde kadınların yıllardır bir OHAL süreci yaşadığını biliyoruz. Ama özellikle 14 yıllık AKP iktidarı OHAL dönemini daha da ağırlaştırdı. Politikalarınızla, cinsiyetçi söylemlerinizle gittikçe kadınların yaşamı çekilmez duruma gelmiştir.

EŞBAŞKANLIK SİZİ NEDEN BU KADAR KORKUTUYOR?

Kadınların yüz yıllık mücadelesiyle kendi yaşamlarına, özgürleşme perspektiflerine ket vuracak politikalarla bütün bunları geri almaya çalışıyorsunuz. OHAL sürecinde eşbaşkanlığa yaklaşımınız kadına yaklaşımınızı açıkça gösteriyor. Neden eşbaşkanlıktan bu kadar korkuluyor?

Çünkü sizler kadınların özgürleşme fikrinden korkuyorsunuz. Kadınların özgürleştiği bir toplum özgür bir toplumdur, eşitliğin toplumsallaştırıldığı bir toplum gerçekliğidir. Bunun içindir ki kadınlar bu kadar hedefte, eşbaşkanlık sistemimiz bu kadar hedefte. Bunun içindir ki eşbaşkanlarımız cezaevlerinde.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD: İran’ın gemisi anlaşmaya uygun

SONRAKİ HABER

Yolda mahsur kalan 7 kişi jandarma tarafından kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...