14 Aralık 2016 13:54

Petrol-İş'e üye olan 25 işçi işten atıldı

MEFAR'da 25 işçi, Petrol-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten atıldı. İşçiler, arkadaşlarının atılmasını fabrika önünde protesto etti.

Paylaş

İstanbul Pendik'te kurulu MEFAR'da Türk-İş'e bağlı Petrol-İş Sendikasına üye oldukları için 25 işçi işten atıldı. İşten atmaları fabrika önünde protesto eden Petrol-İş 2 no'lu şube ve işçiler atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikal örgütlülüğün tanınmasını talep etti. Fabrika önünde bir araya gelen işçiler sık sık, "Yaşasın sınıf dayanışması","MEFAR'ın işçisi direnişin simgesi", "Sendika hakkımız söke söke alırız", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Burada konuşan Petrol-İş Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Karaca, "Bu işyerinde çalışan arkadaşlarımızın Petrol-İş'i tercih etmeleri sebebiyle maruz kaldıkları baskıdan dolayı buradayız. Burada çalışanların anayasal hakkı olan örgütlü çalışması emekçilerin doğal hakkıdır" dedi. Bakanlığa yetki için başvurduklarını söyleyen Karaca şöyle devam etti: "Anayasal hakkımızı işveren engelleyemez. Bu örgütlenmeden dolayı 25 arkadaşımızı işten attilar. Arkadaşlarımız hakkını yargı yoluyla aramak zorunda kalıyor. Biz buradan işverenlere sesleniyoruz. Sendikalı olma hakkını engellemeyin. 70 arkadaşımız sendikadan istifa ettirildi. Bu böyle olursa burada olanları kamuoyuna duyurmak zorunda kalırız." (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD-Meksika sınırında tünel bulundu

SONRAKİ HABER

ABD: İran’ın gemisi anlaşmaya uygun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...